парене в областта на слабините

Усещането за парене в областта на слабините е често срещано при сексуално активните жени. В следващите редове ще посочим какво може да го провокира и как по естествен начин да се преодолее дискомфортът.

Контактът с някои вещества

Гениталната област е чувствителна. Възможно е нейният деликатен киселинен баланс да бъде нарушен при контакт на кожата с определени вещества в козметиката, парфюмите и дрехите. За влагалищното възпаление подсказват паренето, силният сърбеж и болката при уриниране. Обикновено смущаващият проблем се решава чрез избягването на дразнителите. При по-тежки случаи се налага медикаментозно лечение.

Вагинален херпес също може да причини парене в областта на слабините

Това е инфекциозно заболяване, предизвикано от вируса херпес симплекс (HSV) тип 1 и 2. Според статистиката един на всеки шест души в САЩ на възраст между 14 и 49 години е засегнат. По-уязвими са жените, отколкото мъжете. Симптомите, които алармират за вагинален херпес, са парене, сърбеж, увеличаване на лимфните възли в слабините, болка при уриниране, промяна във вагиналното течение. Лечението обикновено се провежда с антивирусни средства и средства за стимулиране дейността на полезните лактобацили.

Хормонален дисбаланс през менопаузата

Твърде вероятно е парещото усещане в интимната област да е провокирано от естрогенния дефицит през менопаузалния период. Намаляващият естроген се отразява негативно на равновесието във влагалището и често става причина за дискомфорт особено по време на сексуален акт. За възвръщане на увереността и самочувствието в интимния живот през менопаузата се използват предимно овлажняващи средства.

Бактериална вагиноза – водеща причина за парене в областта на слабините

Въпросната бактериална инфекция се характеризира с нарушаване на бактериалния баланс във влагалището. Като основен причинител за намаляване на добрите млечнокисели бактерии и свръхрастеж на лошите бактерии се посочва бактерията Gardnerella vaginalis. Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ (CDC) бактериалната вагиноза е най-честата вагинална инфекция при жени на възраст между 15 и 44 години. Сред най-типичните симптоми са паренето, сърбежът, болката при сексуален контакт, неприятният мирис, повишената вагинална секреция, зачервяването и сухотата. Лечението е насочено към възстановяване на влагалищния баланс.

Вагинална кандидоза

Зад термина „кандидоза“ се крие гъбична инфекция на влагалището. Най-честият причинител са дрождите от вида Candida (най-вече от вида Candida Albicans). При определени обстоятелства тези нормални обитатели на влагалището започват да се размножават и разпространяват неконтролируемо и предизвикват възпалителен процес. Клиничните симптоми са свързани с парене, сърбеж, болка и тежест ниско в корема. Лечението се състои в унищожаване на гъбичките и възстановяване на влагалищната флора.

Едни от най-мощните природни средства срещу парене в областта на слабините

Голяма част от причините за парене в интимната област могат да се повлияят лесно и напълно безопасно с едновременната употреба на Лактобор Интим/Latobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули. Продуктите са разработени така че взаимно да допълват своето действие. Като доставят на женския организъм оптимални количества млечна киселина, гликоген, млечно-кисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и бета глюкан, те:

  • нормализират влагалищното pH
  • намаляват лошите бактерии, които причиняват парене, болка и неприятна миризма
  • възстановяват нормалната вагинална и чревна микрофлора
  • повишават локалната имунна защита на вагиналната и чревна лигавица

И двата продукта се отличават с висок профил на безопасност и с отлична поносимост. Могат да се използват през бременността, в следродилния период, след менструация и по време на менопауза. Налични са в аптеките в страната и в онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

borola