срещу интимен сърбеж

Успоредно с назначеното лечение можете да използвате природни средства срещу интимен сърбеж. Те ще ви помогнат да се справите по-бързо с причините за появата на влагалищния дискомфорт. Вижте ги!

Отвара от лечебни билки

Доверете се на мащерката, розмарина и градинския чай, за да облекчите интимния дискомфорт за възможно най-кратко време. Комбинацията е успешна, тъй като съчетава успокояващите, антибактериални и противогъбични свойства на билките. Убедете се сами в ползите на тези лековити растения, като си приготвите отвара.

Нуждаете се от 2 ч.л. мащерка, 1 ч.л. розмарин, 1 ч.л. градински чай и 375 мл вода. Отстранете водата от котлона, след като заври, и добавете сушените билки. Оставете течността да почине 20 минути, прецедете и мийте интимната област 2 пъти дневно, докато почувствате подобрение.

Баня с лайка срещу интимен сърбеж

Благодарение на силно изразените си противовъзпалителни качества лайката успокоява кожата и облекчава сърбежа. Освен това действа антибактериално и противогъбично. Възползвайте се от ефекта ѝ, приготвяйки отвара за седяща баня.

Залейте 1 ч.л. суха лайка с 200 мл вряща вода. Изчакайте 10 минути и прецедете. После прибавете отварата във вана или леген с топла вода. Постойте във водата около 15 минути. Последващо изплакване не е необходимо. Процедурата се повтаря до получаване на желания ефект.

Масаж с кокосово масло

Кокосово масло с екстра върджин качество действа антимикробно и антимикотично. Ето защо спокойно можете да го използвате, за да се справите по-лесно с интимния сърбеж. Как да стане това? Ами много просто – капнете няколко капки на върха на пръстите и масажирайте интимната област.

Седяща вана с мечо грозде

Отварата от мечо грозде също е чудесно средство за облекчаване на сърбежа в интимната зона. Причината за това е, че тя има противогъбично действие. От полза е в борбата с гъбичките Candida Albicans, основни причинители на кандидоза.

За отварата ще са ви нужни 4 ч.л. изсушени листа от мечо грозде и 1 л вода. Залейте листата с врялата вода, запарете за 10 минути и прецедете. С така приготвената отвара правете топла седяща вана в продължение на 20 минути всеки ден.

И накрая, но не на последно място, още два природни дара срещу интимен сърбеж

Все повече специалисти по женско здраве препоръчват употребата на Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули при интимен сърбеж. Едновременното използване на тези два продукта осигурява на организма на жените оптимални количества млечна киселина, гликоген, млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и бета глюкан – единственият природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие. Четирите съставки така се допълват, че:

  • незабавно успокояват влагалищното раздразненение, неприятна миризма и сърбежа
  • възстановяват нивото на лактобацилите и влагалищната влажност
  • нормализират вагиналната и чревната микрофлора
  • повишават локалната имунна защита на вагиналната и чревната лигавица

Освен че са ефективни, продуктите са безопасни. Могат да се използват след менструация, по време на бременност, в следродилния период, през менопаузата, при антибиотично лечение.

borola