вагинит

Предотвратяването на вагинит е от съществено значение за поддържане на вагиналното здраве и минимизиране на дискомфорта и дразненето в деликатната генитална област. Накратко състоянието може да бъде описано като възпаление на лигавицата на влагалището, което се причинява от колонизиране на патогенни микроорганизми във вагиналната флора. Нейният крехък баланс се опазва от полезни бактерии, които играят ролята на бариера и възпрепятстват развитието на вредни и болестотворни микроорганизми. Но под въздействието на различни вътрешни или външни фактори е възможно да се стигне до числено превъзходство на лошите над добрите бактерии. Така се стига до развитието на нежелани вагинални инфекции, които се проявяват с различни симптоми в зависимост от вида на инфекцията. Чрез приемане на превантивни мерки и практикуване на добри хигиенни навици, дамите могат да намалят риска от развитие на вагинит и да насърчат общото вагинално благосъстояние.

Добра интимна хигиена като предпазна мярка за поява на вагинит

Поддържането на подходяща хигиена е от съществено значение за предотвратяване на вагинит и поддържане на здравословна вагинална среда. Когато миете гениталната област, използвайте мек сапун без аромат и топла вода, и избягвайте агресивни или парфюмирани продукти, които могат да нарушат естествения баланс на вагиналната флора. Все пак е добре редовно да напомняме, че влагалището на жената притежава самопочистващи способности. Затова много специалисти съветват да се избягва използването на интимен душ. След като използвате тоалетната, винаги избърсвайте отпред назад, за да предотвратите разпространението на бактерии от ануса към влагалището, намалявайки риска от инфекция.

Носене на подходящо бельо и избягване на тесни дрехи за предпазване от вагинит

Изборът на дишащо бельо от памук или други естествени влакна може да помогне за предотвратяване появата на вагинит. Така се позволява циркулацията на въздуха и се минимизира натрупването на влага във вагиналната област. Друга предпазна мярка е да избягвате тесни дрехи, като прилепнали дънки или клинове, които могат да задържат топлината и влагата, създавайки идеална среда за свръхрастеж на бактерии или дрожди. Изберете широки дрехи, които насърчават въздушния поток и предотвратяват дразненето. По възможност от естествени материи като памук, лен и др.

Здравословният начин на живот намалява риска от поява на вагинит

Поддържането на здравословен начин на живот може да допринесе за цялостното вагинално здраве в това число и намаляване на риска от поява на вагинит. Яжте балансирана диета, богата на плодове, зеленчуци, пълнозърнести и пробиотични храни. Така ще поддържате имунната функция и ще предотвратите появата на инфекции. Останете хидратирани, като пиете много вода, която помага за изхвърлянето на токсините от тялото и поддържа нивата на вагинална влажност. Включете редовни упражнения в рутината си, за да подобрите кръвообращението и да насърчите цялостното си благосъстояние.

Практикуване на безопасен полов акт – начин за превенция на вагинит

Използването на предпазни средства при полов акт е от решаващо значение за предотвратяване на полово предавани инфекции, които могат да доведат до вагинит или да обострят съществуващите симптоми. Използвайте презервативи последователно и правилно по време на сексуална активност. Освен това избягвайте използването на парфюмирани или ароматизирани лубриканти съдържащи химикали, които нарушават естествения рН баланс на вагината и увеличават вероятността от развитие на вагинит. Използвайте такива на водна основа, с доказано качество и ефект.

Натурална комбинация срещу вагинит – ефикасно и безопасно

При първи признаци на възпаление на лигавицата на влагалището е необходимо да се предприемат адекватни мерки за възстановяване на влагалищното pH и баланса на интимната микрофлора. За тази цел специалистите у нас препоръчват мощната комбинация от Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули. Съдържащите се в гела млечна киселина и гликоген съдействат за неутрализиране на патогенните микроорганизми и възстановяват нормалния брой на добрите бактерии. По този начин се постигат нормалните за влагалището нива на киселинност и се предотвратява повторно развитие на болестотворни бактерии. От другата страна капсулната форма повишава локалната имунна защита и оказва благотворно действие на чревната микрофлора, заради добре подбрания състав от бета глюкан и млечно-кисели бактерии Lactobacillus bulgaricus. Продуктите са с високо качество и профил на безопасност, което ги прави подходящи за продължителна употреба.

Потърсете в аптеките или поръчайте онлайн още сега от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola