хигиена след полов акт

Спазването на отлична хигиена след полов акт намалява риска от здравословни проблеми. Разберете кои 4 малки навика могат да са от голямо значение за профилактиката на заболявания и инфекции.

Ходене по малка нужда – важна стъпка от добрата хигиена след полов акт

Уринирането е наистина важно, когато става въпрос за хигиена след секс. Дори да нямате позиви за уриниране трябва да опитате – с урината се отмиват повечето от бактериите в уретрата (пикочният канал).

Редовното посещаване на тоалетната след интимен контакт е особено важно за жените, които са силно предразположени към пикочни инфекции. Но дори и да не попадате в тази група, рискът от уроинфекции остава поради по-късата дължина на уретрата и близостта ѝ до половите органи и ануса.

Добро подсушаване

Семенната течност, потта, вагиналният секрет, а в някои случаи и лубрикантът могат да оставят интимната зона мокра. А както е добре известно, влажната среда е любима за гъбички и бактерии. Това на свой ред значително увеличава риска от бактериална и особено вагинална гъбична инфекции (кандидоза).

За да намалите бързо опасността от интимни проблеми просто отнемете излишната влага с тоалетна хартия, салфетка или чиста кърпа. За още по-голяма сигурност – нежно измийте интимната зона с подходящ продукт и изплакнете добре под течаща вода.

Без бельо – идеално допълнение към хигиена след полов акт

Силно препоръчително е да избягвате носенето на бельо (особено вече използвано) след секс. В противен случай рискувате да развиете влагалищна инфекция. Ако все пак не се чувствате комфортно да спите голи, облечете пижама от естествена материя (памук, коприна, лен). Това благоприятства вентилацията в интимната област и позволява на кожата да диша.

Внимание към промените

Наблюдавайте тялото си. Всяко кървене или усещане за дискомфорт, сърбеж и болка след секс може да е знак, че нещо не е наред с интимното здраве. Вземете веднага мерки и се консултирайте с медицинско лице.

Пропуск в посочената хигиена след полов акт може да ви изиграе изключително лоша шега

И все пак не изпадайте в паника. Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули са насреща при влагалищна инфекция. Тези два продукта се допълват перфектно и осигуряват на влагалището всички необходими вещества, за да възстановят и поддържат баланса му.

Комбинираният прием снабдява женския организъм с прецизно дозирано количество млечна киселина, гликоген, млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и бета глюкан. Съставките така се допълват, че бързо нормализират влагалищното pH, възвръщат естественото състояние на влагалищната и чревна флора. Сърбежът и неприятната миризма изчезват, а от дискомфорта не остава и следа.

Можете да откриете продуктите в сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg или в най-близката до вас аптека. Цената е атрактивна, а ефектът – гарантиран!

borola