силно бяло течение

Ако имате силно бяло течение вероятно се тревожите какви биха могли да бъдат причините за появата му. Истината е, че обилното вагинално течение е създава дискомфорт, но не винаги е повод за притеснение. Множество фактори могат да повишат количеството секрет, отделян през периода на целия месечен цикъл.

Възможни причини за силно бяло течение

Овулация

Вагиналното течение се засилва около 14-тия ден от месечния цикъл, когато яйчниците се подготвят за отделяне на яйцеклетка. С настъпването на овулацията вагиналният секрет може да промени консистенцията и цвета си. След отделянето на яйцеклетката, течението може да стане по-гъсто и мътно.

Хормонален дисбаланс

Промяна в равновесието на хормоните, провокирана от стрес, лоша диета, недохранване или здравословен проблем, може да повиши бялото течение. Може да се касае за синдром на поликистозните яйчници. Той се характеризира с набор от симптоми, които са в резултат на хормонален дисбаланс. Жените, страдащи от синдрома на поликистозните яйчници имат по-високи нива на мъжки полови хормони. Това може да доведе до промяна в количеството и консистенцията на цервикалната слуз, нередовна менструация и липса на овулация. Ако подозирате, че силното бяло течение може да е резултат от този синдром или изпитвате други симптоми на хормонален дисбаланс се обърнете към гинеколог.

Прием на антибиотици – една от главните причини за силно бяло течение

Антибиотиците са едни от медикаментите, чийто прием може да наруши чревната и вагиналната микрофлора и да причини гъбична инфекция. Особено опасна е комбинацията от слаб имунитет, често и продължително боледуване и прием на антибиотици. Тя е честа причина за развитие на вагинална кандидоза. Симптомите на интимна инфекция с гъбички от вида Кандида включват отделяне на гъст секрет с водниста консистенция, сърбеж и парене при уриниране.

Бактериална вагиноза

Вагиналната инфекция, предизвикана от свръхрастеж на бактерии, е често срещана причина за абнормално бяло течение при жените от 15 до 44 години. Бактериалната вагиноза се проявява със силно течение със сив, зеленикав или бял цвят, и много неприятна миризма, сърбеж, парене и раздразнение на кожата в интимната област. Определени активности, като често използване на вагинален душ или практикуване на секс без протекция могат да повишат риска от бактериална вагиноза. При изпитване на някои от посочените симптоми, насрочването на преглед при гинеколог е задължително.

Решение за облекчаване на силно бяло течение

Независимо от причината, влагалищното pH може да бъде възстановено, а силното бяло течение овладяно. Решението се крие в комбинираното използване на Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули. Вагиналният гел представлява комбинация от млечна киселина и гликоген. Приложението му спомага за нормализиране на влагалищната микрофлора, намаляване на количеството вредни микроорганизми и справяне с често срещаните интимни инфекции. Природните капсули допълват действието на вагиналния гел, като подсилват имунитета. Поддържат бактериалното равновесие в интимната и чревната флора по време на антибиотично лечение и предпазват от развитие на инфекции.

И двата продукта са напълно безвредни и могат да се използват във всеки етап от живота на жените, дори и по време на бременност.

borola