Вагинална инфекция

Вагиналната инфекция е често срещан проблем при представителките на женския пол. Оплакванията при вагинална инфекция обикновено са дискомфорт в интимната зона, зачервяване и сърбеж, отделяне на вагинален секрет със специфична миризма и по-плътна консистенция. Сред възможните симптоми, причиняващи дискомфорт са още парене по време на уриниране и болка при полов акт. При вагинална инфекция се наблюдава и специфична промяната на бялото течение, обикновено прилича на пресечено мляко.

Секс без презерватив като причина за вагинална инфекция – какво е важно да знаете?

Във влагалището на жената нормално се срещат различни микроорганизми. Млечнокиселите бактерии са най-многобройните представители на нормалната микрофлора и обхващат около 80%. Те имат предпазваща от инфекции функция. Проблемите във влагалищната защита започват, когато бъде нарушена вагиналната екосистема и полезните бактерии отстъпят мястото си на вредните микроорганизми. Това може да се случи, когато не са взети предпазни мерки при полов контакт с нов партньор. Защото в този случай настъпва обмен на микроорганизми. За жената това крие риск за здравословното състояние на влагалището.

Микроорганизмите, с които партньорът „дарява“ своята половинка, могат да разрушат равновесието на вагиналната микрофлора. Вероятността това да се случи се увеличава, ако жената е податлива на инфекции. Също така и пониженият имунитет би могъл да даде свобода на чуждите микроорганизми да нарушат спокойствието във вагиналната микрофлора. Разбира се не е задължително причинителят на вагиналната инфекция задължително да е партньорът. Защото бактериите може да са били в женското влагалище и инфекцията да се е „развихрила” от други, различни фактори, които са повлияли така деликатната вагинална екосистема.

Повече за гъбичките…

Когато вагиналната инфекция се дължи на гъбички, то двамата партньори трябва да се лекуват. Въпреки, че мъжът в повечето случаи няма симптоми на гъбична инфекции, той е носител на вредните микроорганизми. Терапията е краткотрайна и при правилно приложение симптомите бързо ще отшумят. Ако обаче партньорът не се лекува много вероятно е да се получи нова инфекция. В този случай е възможно вагиналната гъбична инфекция да се превърне в хронична. Също така поради раздразнената вагинална тъкан е препоръчително да избягвате сексуалните контакти, докато лечението приключи. Защото интимната зона е чувствителна и половият акт може допълнително да я раздразни и да влоши симптомите. Инфекцията също така може да навреди и на естествената лубрикация на влагалището, което да ви причини болка по време на полов акт. Специалисти препоръчват в края на лечението, дори и да не изпитвате неприятните симптоми на инфекцията, да проведете контролно микробиологично изследване. При елиминиране на проблема може да подновите интимните удоволствия с партньора.

Помощ от природата за вагинален комфорт и преодоляване симптомите на вагинална инфекция

Дамите често попадат в капана на вагиналните инфекции. Неприятните симптоми могат да вгорчат и най-прекрасните любовни трепети, затова не се отчайвайте, защото Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули и са ваши верни помощници. Благодарение на тях окончателно ще преодолеете проблемите в интимната зона.

Лактобор Интим вагинален гел е отлично средство за възстановяване на бактериалното равновесие във вагиналната микрофлора, което съдържа млечна киселина и гликоген. Действието на млечната киселина се изразява в нормализирането на pH (4-4,5) на влагалището, като същевременно възстановява нормалната вагинална флора. Лактобор Интим вагинален гел намалява бактериите, които причиняват неприятна секреция и раздразнение. Гликогенът от своя страна е храна за лактобацилите. Той подпомага растежа на нови лактобацили и улеснява производството на млечна киселина. Лактобор Интим вагинален гел се прилага за профилактика и лечение на бактериална вагиноза, за поддържане на нормално pH на влагалището и предпазване от повторни инфекции. При антибиотично лечение и следродилния период (от 21-вия ден) също може да разчитате на Лактобор Интим вагинален гел.

За оптимален ефект комбинирайте Лактобор Интим вагинален гел с Лактобор капсули.

Лактобор капсули, благодарение на съдържащите се в тях млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и бета глюкан, ще ви помогнат за поддържане на нормалната вагинална и чревна флора. Лактобацилите поддържат вагиналната и чревната микрофлора, а бета глюканът засилва активността на имунните клетки и стимулира производството на имунни тела. Също така бета глюканът допринася за повишаване на локалната имунна защита на вагиналната и чревната лигавица. Лактобор капсули се приема по 1 капсула дневно на гладно, през устата. Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти.

borola