вагинално течение

Терзае ви въпросът кое провокира появата на обилно вагинално течение и как да се справите с него? Е, попаднали сте на точната статия! В редовете по-долу ще се фокусираме върху потенциалните причини за проблема и ефективният начин за неговото разрешаване.

Фактори, водещи до появата на обилно вагинално течение

Недобро хранене

Консумацията на нездравословни храни е в основата на промяната в количеството на вагиналния секрет. Основните „виновници“ са продуктите, които изобилстват от наситени захари и трансмазнини. Ето защо призивът на специалистите е да се изключат час по-скоро от менюто.

Хроничен стрес

Продължителният стрес е извор на много здравословни проблеми. С оглед на това не е учудващо, че именно той може да е причина за появата на по-обилно вагинално течение от обикновено. В случай че не се вземат навременни мерки за ограничаването му е възможно да се стигне дори до забавяне на менструалния цикъл.

Овулация

5-те дни от месеца, в които шансът за зачеване е най-голям, също са съпроводени от обилно вагинално течение. Място за притеснение обаче няма. След като преминат, секретът се нормализира.

Бременност

Обилното вагинално течение може да е предизвикано от бременност. В случай че е така, то не излъчва неприятна миризма и не е придружено от дискомфорт като парене и сърбеж.

Вагинална травма

Охлузванията на срамните устни или влагалището след претърпяна травма също може да доведе до появата на обилно вагинално течение.

Уретрит

Зад този термин се крие възпаление на уретрата (пикочния канал). Едно от най-типичните оплаквания, с които се сблъскват потърпевшите жени, е именно необичайното вагинално течение. За да сте сигурни, че именно то е причина за проблема, трябва да си насрочите час при гинеколог.

Изпитаното решение срещу обилното вагинално течение

Установи ли се, че обилното вагинално течение е резултат от проблеми с интимното здраве, винаги можете да разчитате на Лактобор Интим / Lactobor® Intim, за да се справите с него. Нежният интимен гел е перфектното решение срещу вагинални инфекции, съпътствани от нехарактерен влагалищен секрет. Безотказното му действие се дължи на рационалната комбинация от млечна киселина (лактат) и гликоген (храна за лактобацилите). Прецизно дозирани и пречистени до съвършенство, активните съставки взаимно допълват и усилват действието си. В резултат на перфектната симбиоза между съставките Лактобор Интим бързо възстановява pH на влагалището и потиска размножаването на болестотворните бактерии. Балансът на влагалищната микрофлора се възстановява и обилното вагинално течение, паренето и сърбежът остават в миналото. Лактобор Интим е изключително удобен за употреба, абсорбира се отлично от вагиналната лигавица и е напълно безопасен. Може да се използва след менструация, през бременността и менопаузата.

borola