премахване на лоша интимна миризма

Премахване на лоша интимна миризма е тема, която вълнува много жени. В статията ще предложим практики за справяне с неприятната миризма.

Информация за женската интимна миризма

Вагината има своя индивидуална натурална миризма. Може да варира според периода от месечния цикъл, както и множество други вътрешни и външни фактори. Появата на по-странна, описвана като „лоша” интимна миризма, може да е сигнал за дисбаланс във вагиналната микрофлора. Ако неприятната миризма не е придружена от сърбеж, възпаление и отделяне на нехарактерен секрет, може да бъде премахната лесно чрез определени практики.

Техники за премахване на лоша интимна миризма

Следване на здравословна диета

Балансираният режим на хранене и редовната хидратация носят много позитиви за интимното здраве. Включете повече свежи плодове и зеленчуци, чайове, мед, ядки и ферментирали продукти в диетата си. Пробиотичните бактерии възвръщат нормалния баланс в чревната и вагиналната екосистеми. За тази цел, консумирайте повече кисело мляко, мисо, туршии, камбуча или други ферментирали храни.

Поддържане на добра интимна хигиена

Всеки ден измивайте интимната област, като използвате вода с нормална температура и измиващ интимен продукт. Той трябва да е деликатен и неароматизиран, като е добре да е обогатен с млечна киселина, и да се използва единствено за външно измиване на половите органи. Избягвайте употребата на гъби за баня в интимна област. Заради постоянната влага, върху тях могат да се развият вредни бактерии.

Редовно сменяне на хигиенните продукти по време на менструация

По време на месечния цикъл, вагината може да има по-различна, „метална” миризма. Тя обаче, може многократно да се влоши при нередовна подмяна на дамските превръзки или тампони. Те задържат неприятната миризма и носени по-дълго от посоченото време, могат да причинят интимна инфекция. Подменяйте ги на всеки 4 часа, а при нужда и по-често.

Носене на бельо от естествени материи

Бельото е в контакт с интимните женски части през цялото денонощие. За това е нужно то да не дразни, да е „дишащо” и удобно. Избирайте бельо от естествени материи. Памукът лесно попива нормалния отделян вагинален секрет и по този начин намалява опасността от развитие на инфекции. Сменяйте бельото всеки ден, а при нужда и по-често.

Безотказно природно решение за премахване на лоша интимна миризма

Много доволни дами се довериха на Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули и се справиха с неприятната интимна миризма. Послушайте и вие техния съвет и заложете на тези напълно естествени продукти за отлично женско интимно здраве. Те са обогатени с млечнокисели бактерии, които успешно елиминират „вредните бактерии” и допринасят за нормализиране на баланса във вагиналната микрофлора. По този начин се овладяват неразположенията и се възвръща така желания комфорт на дамите.

Лактобор Интим вагинален гел и Лактобор капсули могат да се използват във всеки период от живота, дори и през бремеността. Нямат противопоказания и са напълно безопасни.

borola