обилно влагалищно течение

Обилно влагалищно течение е често оплакване сред сексуално активните жени. Продължавайте да четете, за да разберете кои са главните причини за проблема и кое е неговото естествено решение!

Основните причини за обилно влагалищно течение

Лошо хранене

Възможно е обилното влагалищно течение да е последица от недобро хранене. Придържането към диета, която набляга на захари, „лоши“ мазнини и процесирани меса кара тялото да изхвърля повече токсини чрез вагиналния флуор.

Прекомерен стрес

Учените отдавна доказаха, че постоянното нервно напрежение влия негативно върху женското здраве. То не само води до увеличение на влагалищния секрет, а и причинява забавяне на менструацията.

Продължително стоене в седнало положение

Застояването прекалено дълго в седнало положение е сред водещите фактори за повишаване количеството на влагалищното съдържимо. Обездвижването влияе негативно на репродуктивната система. Ето защо трябва да се избягва.

Уретрит

Възпалението на уретрата (каналът в тялото, през който се изхвърля урината) също може да доведе до анормално влагалищно течение. Именно поради това при подозрение за това заболяване веднага трябва да се потърси лекарска помощ.

Овулация

Ако засилването на влагалищното съдържимо се наблюдава в продължение на няколко дни всеки месец, няма място за излишни притеснения и тревоги. Обилното вагинално течение е един от първите знаци, че е настъпило времето от месеца, когато шансът за забременяване е най-голям.

Бременност – една неподозирана причина за обилно влагалищно течение

Малко жени знаят, че по-обилното вагинално течение е един от ранните симптоми на бременност. Дължи се на хормоналните промени, които настъпват в този деликатен период от живота на дамите.

Вагинални лезии

Разраняването на лигавицата на влагалището също може да доведе до увеличение на влагалищния секрет. Обикновено лезиите се образуват в резултат на бактериална или гъбична инфекция, полово предавани заболявания, тазово-възпалителна болест, попадане на чуждо тяло във влагалището, злокачествени заболявания в областта на половите органи.

Отговорът на природата при обилно влагалищно течение

Все повече гинеколози у нас препоръчват при обилно вагинално течение в резултат на вагинални проблеми Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули. Тази изпитана природна комбинация помага на дамите да разрешат смущаващия проблем и да възвърнат своето интимно здраве.

Лактобор Интим вагинален гел е рационална комбинация от млечна киселина (лактат) и гликоген (храна за лактобацилите). Съставките взаимно допълват и усилват своя ефект. В резултат бързо възстановяват равновесието на вагиналната флора.

Лактобор капсули е перфектното допълнение към Лактобор Интим вагинален гел. Освен че нормализира вагиналната микрофлора, той подпомага нормалната функция на имунната система. Комплексното му действие е резултат от комбинацията на млечно кисели бактерии и бета глюкан – единственият имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие.

Лактобор Интим вагинален гел и Лактобор капсули са напълно безопасни. Не съдържат консерванти и хормони.

borola