интимна хигиена през лятото

За добро женско здраве и за сезон без вагинални инфекции обърнете внимание на правилната интимна хигиена през лятото. Това време носи със себе си слънце, дълги дни и безброй възможности за дейности на открито. Въпреки това, топлината и влажността, които идват с него могат да се окажат предизвикателство за поддържане на интимните части в добро състояние. В тази статия предлагаме практични и лесни стъпки за осигуряване на оптимална интимна хигиена през горещите летни месеци.

За добра интимна хигиена през лятото обърнете внимание на облеклото

Изборът на подходящо облекло е важен за интимната грижа през лятото. Дишащите, влагоотвеждащи материи помагат за поддържане на интимната зона суха, намалявайки риска от раздразнения и инфекции. В този случай е много подходящо да носите памучно бельо, което позволява циркулация на въздуха и абсорбция на влагата. Добре е да избягвате тесните, впити дрехи, тъй като те могат да държат кожата влажна, създавайки идеална среда за развитие на гъбични инфекции. Затова придържайте се към леки, широки дрехи, памучни или от лен, осигурявайки комфорт и максимална интимна грижа.

Подмяна на мокрия бански – стъпка за качествена интимна хигиена

Едно от основните правила за избягване на интимна инфекция през лятото е редовна подмяна на мокрия бански след излизане от морето или басейна. Влажността в комбинация с повишеното изпотяване в деликатната зона, създават идеални условия за размножаването на патогенни микроорганизми, като бактерии и гъбички. Ето защо носенето на резервен бански за смяна е полезен навик за плажуващите дами.

Здравословното хранене играе ключова роля за добрата интимна хигиена

Може да ви се струва нелогично, но добрата, балансирана диета и пиенето на достатъчно количество течности са от особено значение за интимното здраве на всяка жена, независимо от възрастта. Определени храни може дори да подобрят състоянието на някои проблеми в интимната област. Например сокът от червена боровинка и киселото мляко потенциално могат да предотвратят появата на гъбични инфекции и да помогнат за тяхното преодоляване.

Подходящи продукти за интимна хигиена през лятото

Важно е да поддържате интимната зона чиста и добре подсушена. Препоръчва се ежедневно почистване с подходящ продукт, който не съдържа агресивни съставки и алкохол, за да не се нарушава естествения рН баланс на влагалището. Може вместо това да използвате само чиста топла вода. Това ще е напълно достатъчно. След измиване е важно да подсушите зоната с мека кърпа, вместо да я търкате, за да избегнете дразнене. Ако сте в движение и се нуждаете от бързо освежаване, обмислете използването на мокри кърпички без аромат и алкохол, предназначени за интимна употреба.

Внимавайте с обезкосмяването на интимните части

Разбира се лятото е сезона на банските костюми, което означава и често епилиране и бръснене на бикини зоната. Важно е обаче да сте наясно, че това може да повиши риска от инфекции. Ето защо се препоръчва след премахване на нежеланото обезкосмяване да се избягва носене на прилепнали дрехи, бельо и такива от изкуствени материи. Дайте възможност на кожата да се възстанови за период от 24 до 48 часа. Така се подобрява интимната хигиена и се намалява вероятността от интимни проблеми като враснали косми например.

Ефективна комбинация за поддържане на добра интимна хигиена през лятото

През цялата година, както и в летния сезон дамите могат да гарантират интимния си комфорт чрез ефективна и качествена комбинация срещу вагинални инфекции. Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули са подходящи в този случай. Едновременното използване на двата продукта осигурява на женския организъм оптимално количество млечна киселина, гликоген, млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и бета глюкан – единственият имуномодулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Резултатът е премахване на вагиналния дискомфорт и нормализиране pH на влагалището. Комбинацията е особено подходяща като профилактично средство при жени, които страдат от рецидивиращи влагалищни инфекции. Има доказана ефективност при лечение на вагинална кандидоза и бактериална вагиноза. Високият профил на безопасност прави двата продукта удачни за употреба във всеки период от живота на жената.

Можете да ги откриете в аптеките в страната, а също така да поръчате и онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където често има атрактивни цени и промоции.

borola