бяло течение диета

Анормалното бяло течение е често срещан проблем с женското интимно здраве, който може да бъде овладян с подходяща диета. Според специалистите, начинът на хранене оказва огромно влияние върху вагиналната микрофлора. Как да възвърнем баланса ѝс промени в хранителния режим – ще научите в текущата статия.

Нормално и необичайно бяло течение – кога подсказва за инфекция?

Нормалното бяло течение се среща при всяка жена и във всеки период от живота като не се свърза с протичащ проблем. Анормалната му проява обаче, може да подсказва за вагинална инфекция. В такъв случай бялото течение променя миризмата, консистенцията и цвета си и често е придружено от сърбеж, болка или зачервяване. Появата на необичайно бяло течение изисква посещение при специалист. Освен него са нужни и здравословни промени в ежедневието, които да спомогнат за балансиране на вагиналната микрофлора. Една от тях включва здравословен хранителен режим за добро интимно здраве.

Диета при необичайно бяло течение – кои храни балансират вагиналната микрофлора?

Сладки картофи

Бататът има сладкия вкус на тиквата и безброй ползи за здравето. Съдържа високо количество витамин А и бета каротин, които са пряко свързани с женската фертилност. Препоръчван е като един от най-добрите „супер“ продукти за женското интимно здраве.

Пробиотични храни

Те са сред най-полезните храни, с които да поддържаме вагиналната екосистема. Киселите краставички, туршиите, киселото мляко и кефирът непременно трябва да присъстват в менюто ни, ако се борим с интимна инфекция. Богати на полезни бактерии, те възстановяват нормалното вагинално pH и защитават влагалището от инфекции.

Банани

Вкусните жълти плодове са богати на олигозахариди. Част от тях не се преработват и се натрупват в червата, където се превръщат в храна за добрите бактерии. По този начин подпомагат превеса на полезните бактерии в организма над вредните и поддържат интимната флора.

Нар

Сладко-киселият на вкус плод е ефективно решение срещу бяло течение. Множество са полезните му свойства за женското интимно здраве. Консумацията на нар нормализира хормоналния баланс в женския организъм, овладява възпалителните процеси и има мощно антиоксидантно действие.

Кой е най-успешният природен продукт за овладяване на бяло течение?

За справяне с дискомфорта, причинен от нарушения баланс във влагалищната микрофлора, гинеколозите съветват да заложим на Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули. Комбинацията от натурални продукти овладява бялото течение и е отлично решение за добро интимно здраве във всеки период от живота на дамите.

Лактобор Интим вагинален гел залага на балансиран състав от гликоген и млечна киселина. Приложението му възвръща нормалното влагалищно pH и повишава броя на полезните бактерии във влагалищната флора.

Лактобор капсули нормализира интимната микрофлора и укрепва имунната система. Съдържа рационална комбинация от млечно-кисели бактерии и бета глюкан – имуномодулатор с доказан механизъм на действие.

Лактобор Интим вагинален гел и Лактобор капсули могат да се прилагат и по време на бременност. Имат отлична поносимост и не предизвикват странични ефекти.

borola