интимен сърбеж

Интимен сърбеж е често срещан и неприятен проблем, който засяга жени от всички възрасти. Този вагинален дискомфорт може да е съпроводен от зачервяване, парене, промени във влагалищния секрет и неприятен мирис. А това от своя страна подсказва и за по-сериозни гинекологични състояния. Най-чести виновници за проблема са вагинална кандидоза, бактериална вагиноза и инфекции, предавани по полов път. Важно е да се вземат необходимите мерки за лечение при първи симптоми. А като допълнение за облекчаване на симптомите по естествен начин може да опитате нашите предложения.

Естествен лек на интимен сърбеж с кокосово масло

Кокосовото масло е популярно естествено средство при интимни проблеми в това число и сърбеж, поради своите овлажняващи и антимикробни свойства. Прилагането на малко количество от него, най-добре органично и необработено, върху засегнатата област ще донесе облекчение от сухотата и раздразнението. Заради съдържащата се в него лауринова киселина, то помага в борбата срещу гъбични и бактериални инфекции. За да използвате кокосово масло, на първо място се уверете се, че интимната зоната е чиста и суха. След което внимателно нанесете тънък слой кокосово масло върху засегнатата област. Това може да се прави два до три пъти на ден, докато симптомите се подобрят. Неговите успокояващи свойства също могат да помогнат за намаляване на възпалението и за подобряване времето на заздравяване.

Ябълков оцет при интимен сърбеж – има ли полза?

Ябълковият оцет е друго натурално „лекарство“, което може да помогне за справяне с досадния интимен сърбеж. Той има естествени антибактериални и противогъбични свойства. Те помагат за възстановяване на естествения pH баланс на интимната зона, като потискат растежа на вредни бактерии и гъбички. Направете разтвор от ябълков оцет като смесите една до две супени лъжици с чаша топла вода. Използвайте го за изплакване на засегнатата област, осигурявайки цялостно, но нежно почистване. Като алтернатива, може да добавите една чаша ябълков оцет към топла вана. Накиснете се за 15-20 минути и ще усетите мигновено облекчение. Важно е да използвате необработен, нефилтриран ябълков оцет за най-добри резултати.

Кисело мляко и пробиотици за облекчаване симптомите на интимен сърбеж

Киселото мляко и пробиотиците са полезни за поддържане на здравословен баланс на бактериите в тялото, което е от съществено значение за предотвратяване и лечение на интимен сърбеж. Обикновеното, неподсладено кисело мляко съдържа живи култури, които могат да помогнат за възстановяване на естествената флора на интимната зона, като се борят с инфекции като гъбични инфекции и бактериална вагиноза. За локална употреба нанесете обикновено неподсладено кисело мляко директно върху засегнатата област и го оставете да действа 10-15 минути, преди да изплакнете с топла вода. Консумирането на кисело мляко и други богати на пробиотици храни като кефир, кисело зеле и кимчи също може да поддържа вътрешния баланс, като помага за предотвратяване на повтарящи се инфекции и поддържа цялостното вагинално здраве.

Природна комбинация за ефективно лечение на интимен сърбеж

Специалистите по женско здраве препоръчват на дамите да се доверят на Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули при сърбеж в интимната зона. Комбинираната употреба на двата продукта с естествен състав доставя на женския организъм оптимални количества млечна киселина, гликоген, млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и бета глюкан. Това е единствения природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие. Съчетани заедно активните съставки действат в няколко направления. При ежедневна употреба на двата продукта жените споделят, че влагалищното раздразнение, неприятна миризма и сърбежът незабавно се успокояват. Натуралните средства покачват нивата на лактобацили, нормализират вагиналната и чревната микрофлора, възстановяват естественото овлажняване на влагалището и повишават локалната имунна защита на вагиналната и чревната лигавици. Продуктите са с доказан ефект и висок профил на безопасност. Няма данни за противопоказания и странични ефекти. Може да се използват и от най-уязвимите групи – млади девойки, бременни жени, кърмачки и дами в менопауза.

Потърсете в аптеките или потърсете онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola