грижа за интимните части

През лятото за добро женско здраве се препоръчва полагането на специална грижа за интимните части. Причината е, че любимите занимания, характерни за топлия сезон, може да разклатят деликатния баланс между полезните и вредните бактерии, обитаващи вагиналната микрофлора и да повишат риска от интимни инфекции. В разгара на топлия сезон споделяме 4 ценни препоръки за добро женско здраве.

Подменяйте мокрия бански

Основно правило за превенция на интимна инфекция през лятото е смяната на мокрия бански след излизане от морето или басейна. Влажността в комбинация с повишеното изпотяване в деликатната зона, създават идеални условия за размножаването на патогенни микроорганизми, като бактерии и гъбички. Ето защо носенето на резервен бански за смяна е полезен навик за плажуващите дами. Другият вариант е да приготвите дишащо памучно бельо и широки къси панталони в плажната чанта.

Избягвайте ароматизираната козметика за грижа за интимните части

Максимата „колкото, повече, толкова повече“ не важи за поддържането на интимната хигиена при дамите. Използването на твърде много хигиенни продукти „там долу“ може да има негативни последици за женското здраве. Причината е, че почистващите препарати, дамски душове и интимни дезодоранти често съдържат агресивни съставки като алкохол или аромати. Те могат да раздразнят чувствителната кожа и да нарушат рН баланса на вагиналната флора. Експертите напомнят, че вагината има уникалната способност да се самопочиства и редовното измиване с хладка вода обикновено е достатъчно, за да се погрижите за хигиената на интимните части.

Внимателно с обезкосмяването

Сезонът на банските костюми често е синоним на епилирани и избръснати бикини линии. В тази тенденция няма нищо лошо, но е важно да знаете, че бръсненето или кола маската може да повишат риска от инфекции, включително вирусни. Ето защо е препоръчително между 24 и 48 часа след премахване на нежеланото окосмяване да се избягва носенето на прилепнали дрехи и бельо от изкуствени материи. Изборът на подходящо дишащо облекло от естествен плат дава на кожата необходимото време да се възстанови от всяко раздразнение, свързано с бръснене или кола маска. Така намалява риска от инфекция и други досадни проблеми като врастнали косми.

Профилактична грижа за интимните части

За отлично женско здраве през лятото дамите може да се доверят на Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули. Това е перфектна комбинация на пазара у нас с мощен ефект срещу вагинални инфекции. Едновременното използване на двата продукта осигурява на женския организъм оптимално количество млечна киселина (лактат), гликоген (храна за лактобацилите), млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и бета глюкан – единственият имуномодулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Резултатът е премахване на вагиналния дискомфорт и нормализиране pH на влагалището. Комбинацията може да се използва с цел профилактика или за справяне с инфекции, водещи до вагинален дискомфорт. Няма данни за противопоказания и странични ефекти.

borola