дамско долно бельо

Няма две мнения по въпроса – всяко дамско долно бельо трябва да се смяна ежедневно, а при нужда може и няколко пъти на ден. И все пак има жени, които не го правят. Какви са рисковете за тях разкриваме в следващите редове, но първо – малко неприятна статистика.

Дамско долно бельо – важен фактор за интимното здраве на жената

Според английско проучване една на десет британски жени не сменя бельото си всеки ден, а изчаква 2-3 дни, за да го направи.

Друго изследване, този път на американска марка за бельо, установява, че 13% от анкетираните са издържали цяла седмица, без да подменят долните си дрехи.

Тук коментарите са излишни. И всеки би си задал въпроса – какви са потенциалните последствия от такова поведение. Веднага отговаряме с една дума – катастрофални! Обосноваваме се защо.

Долното бельо е изключителна важна част от облеклото, тъй като се намира в непосредствена близост до кожата и интимната зона. Изложено е на непрекъснат и директен контакт с телесни течности – пот в областта на слабините, влагалищно течение, смегма. Секретите по бельото в комбинация с повишената влага създават идеални условия за развитие и размножаване на бактерии като E. coli и гъбички като Candida albicans. В резултат на това рискът от вагинални инфекции (вагинити) значително се увеличава.

Други два фактора също са от значение за риска от вагинити, свързан с нередовната смяна на бельото

Става въпрос за материята и кройката на бельото.

Бикините от синтетични материи запарват и осигурява благоприятна среда за растеж на бактериите.

Що се отнася до кройката – със сигурност по-изрязаното бельо тип „танга“ не е за предпочитане. Редица изследвания показват, че тънката лента плат, характерна за задната част на прашките, е източник на опасности за интимното здраве. Като се започне от вагинит и се стигне до инфекции на пикочните пътища – два от основните интимни проблеми при жените.

Вече има решение при проблеми в резултат на нередовна смяна на дамско долно бельо

Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули са винаги насреща при вагинални инфекции. Едновременният им прием осигурява оптимално количество млечна киселина, гликоген, млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и бета глюкан. Съставките взаимно се допълват и усилват действието си. Резултатите са бързи и сигурни. Паренето и раздразнението във влагалищната област отшумяват. Влагалищното pH се нормализира и локалната защита на вагиналната и чревна лигавица се повишава.

Освен че са ефективни, продуктите са напълно безопасни. Подходящи са за бременни, кърмачки, жени в менопауза и девствени момичета.

Търсете в аптеките или поръчайте още сега от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola