вагинален дискомфорт

Всяка жена се оплаква от усещане за вагинален дискомфорт в определен етап от живота си. Симптомите на вагинален дискомфорт варират от леки и често пренебрегвани до такива, които сериозно влошават начина на живот и сексуалната активност на жената.

Причините за поява на вагинален дискомфорт са различни и зависят основно от възрастта на жената и моментното състояние на организма й – хормонален баланс, ниво на интимната хигиена и др. Каквато и да е причината обаче вагиналният дискомфорт се проявява почти винаги в някоя от характерните форми, които ще разгледаме по-долу.

Вагинален дискомфорт – най-разпространените форми

Вагинален сърбеж. Това е най-честата форма на вагинален дискомфорт. Може да е провокирана от раздразнение или алергична реакция на влагалищната лигавица към някоя от съставките на продуктите, използвани за поддържане на интимната хигиена. В други случаи сърбежът може да е симптом на вагинална инфекция – бактериална или гъбична.

Вагинална сухота. Честа форма на интимен дискомфорт при жени в пременопауза или в същински климактериум. Причина за появата му е хормоналният дефицит в тази възраст.

Бяло течение. Лигавицата на здравото влагалище непрекъснато секретира лубрикираща течност за поддържане на естествената си влажност. При вагинална инфекция обаче може да се стигне до свръхсекреция, провокирана от отделяните от болестотворните микроорганизми отпадни продукти и реакцията на влагалищната лигавица към тях.

Нехарактерна вагинална миризма. Промяната в нормалния мирис на влагалищния секрет е пряко следствие от някое от горепосочените състояния. Ето защо тя често е налице успоредно с появата на бяло течение, вагинален сърбеж или сухота.

Болка при сексуален контакт (диспареуния). Естествено отделяният вагинален секрет е основният гарант за нормално и безболезнено сексуално общуване. Ето защо, болката при полов акт, означавана като диспареуния, най-често е симптом на вагинална сухота и е сред най-честите форми на вагинален дискомфорт при жените, наближаващи менопаузата.

Открихте ли своето оплакване сред най-честите форми на вагинален дискомфорт? Ето решението!

Колкото по-бързо и адекватно се реагира спрямо посочените по-горе форми на вагинален дискомфорт, толкова по-бързо ще се подобри общото състояние на жената. Ефикасно решение, което може да елиминира причините, довели до поява на всички посочени оплаквания, е Лактобор Интим / Lactobor® Intim.

Лактобор Интим е удобен за приложение и подходящ за жени във всяка възраст, включително за бременни. Той стимулира естествените защитни сили на влагалището, което в повечето случаи е единствено и най-важно условие за елиминиране на вагиналния дискомфорт. Лактобор Интим е безопасно и доказано ефективно средство за справяне с вагинален сърбеж, сухота, бяло течение, промени във вагиналната миризма или диспареуния.

borola