сухота

Вагиналната сухота обикновено се причинява вследствие на понижено производство на естрогени. То се дължи на множество причини – хормонални нарушения, настъпване на преждевременна менопауза, пременопауза и менопаузата, достигането на над 35-годишна възраст, след оперативно премахване на яйчниците (овариектомия), в периода на бременността и при кърмене на бебето, вагиналните душове и др.

В тези случаи пониженото отделяне на женските полови хормони – естрогени води до намаляване на съдържанието на гликоген във влагалището, което пък от своя страна води до увеличаване на киселинността (рН) му. Рискът от вагинална сухота се повишава при нераждали жени, както и при употребата на цигари.

Кои са симптомите при наличие на вагинална сухота?

При наличие на вагинална сухота жената е възможно да страда от парене, сърбеж, болезненост при полов акт. Проблемът може да бъде съпроводен от зачестяване на броя на уриниранията, уринални инфекции, както и вагинални – бактериална вагиноза, трихомониазис, кандидоза, които са съпроводени с нарушен бактериален баланс във влагалището др.

Кое е най-ефективното решение при вагинална сухота?

Гинеколозите препоръчват като ефективен начин за преодоляването на този проблем воденето на редовен полов живот, тъй като това спомага за по-доброто овлажняване на влагалището.

Употребата на Лактобор Интим вагинален гел е ефективен начин за преодоляване на вагиналната сухота. Лактобор Интим вагинален гел съдържа млечна киселина и гликоген, които възвръщат естествения баланс на влагалището. Млечната киселина възстановява нормалното рН на влагалището, а гликогена доставя хранителни вещества на защитните млечно-кисели бактерии. Те започват да се размножават и по такъв начин се възвръща естествения бактериален баланс във влагалището. Освен това гликоген спомага за премахване на влагалищната сухота.

Лактобор Интим вагинален гел намалява влагалищния дискомфорт като успокоява раздразнението и сърбежа и възвръща влагалищната влажност.

Лактобор Интим вагинален гел може да се използва, както за поддържане на естественото рН на влагалището така и за защита от рецидивиращи вагинални инфекции.

Лактобор Интим вагинален гел се прилага по 1 туба дневно – 3 дни, всеки месец.

borola