с грижа за женското здраве

В началото на годината, когато ентусиазмът за извайване на мечтаната фигура е най-голям, споделяме нашите съвети за пълноценни тренировки с грижа за женското здраве. Наред с многото ползи от физическата активност, е добре да сме запознати и с рисковете за интимната зона на дамите. В следващите редове вижте хигиенните навици на спортуващите дами, които ще ви спасят от дискомфорта на интимните инфекции.

С грижа за женското здраве изберете подходящо облекло за тренировка

Повечето спортни екипи са създадени с технология, която не допуска влагата с цел петната от изпотяване да не си личат. На теория този тип облекло звучи отличен избор за тренировка в залата. Но на практика синтетичните материи като ликра и найлон, задържат топлината и влагата върху кожата, което създава благоприятни условия за свръхрастеж на бактерии в интимната зона. Ето защо, за да намалите предпоставките за развитие на вагинална инфекция, експертите съветват да заложите на памучно облекло за трениране, което попива потта. Също така е удачно да изберете спортен екип с по-свободна кройка. А най-подходящото бельо за тренировка са удобните памучни дамски боксерки и бикини.

Безупречна хигиена след тренировка

Друга важна стъпка в превенцията на интимни инфекции при трениращи жени е поддържането на безупречна хигиена. Препоръчително е при първа възможност след спорт да измиете влагалището с хладка вода. Ако това не е възможно, то експертите по женско здраве съветват поне да смените влажното спортно облекло с чисти дрехи. Подобно на престоя с мокър бански костюм, оставането с изпотените дрехи и бельо след тренировка крие риск от нарушаване на баланса във вагиналната микрофлора, поява на неприятен мирис „там долу“ и развитие на вагинална кандидоза или бактериална вагиноза. За да се придържате към тази препоръка, прибавете комплект резервно бельо и чисти дрехи към сака за тренировка.

Внимавайте с колоезденето

Карането на колело е един от най-популярните начини за поддържане на добра физическа форма. Но дамите трябва да внимават с тази активност, защото се свързва с известен риск за женското здраве. Според проучване на Йейлския университет в САЩ постоянното налягане, което седалката на велосипеда оказа върху интимната зона на жените в комбинация с движението с висока скорост крият опасност от намаляване на генитална чувствителност. А изпотяването и спарването в интимната зона повишават риска от влагалищни инфекции. Тук вижте как да се погрижите за женското здраве при каране на велосипед.

Доверете се на комбинация, създадена с грижа за женското здраве

За възстановяване на интимния комфорт и профилактика на влагалищни инфекции дамите могат спокойно да се доверят на Лактобор Интим /Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули.

Комбинацията от двата продукта доставя на женския организъм оптимални количества:

Продуктите са напълно безопасни и имат отлична поносимост. Подходящи са за бременни, кърмачки, жени в менопауза и девствени момичета. Налични са в аптеките в страната и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola