женско здраве

Деликатното женско здраве е под заплаха при каране на колело.

Има данни, че велосипедистките са в повишен риск от влагалищни проблеми. Повече по темата – в следващите редове!

Вагиналните проблеми не са единствената заплаха за интимното женско здраве…

Възможно е при велосипедистките да се наблюдава намалена генитална чувствителност. Това става ясно от проучване на Йейлския университет в САЩ. Като причина за това учените изтъкват:

  • постоянното налягане, което седалката на велосипеда оказа върху интимната зона на жените
  • движението с висока скорост

По думите им бързото въртене на педалите може да допринесе и за хипертрофия на срамните устни. Състоянието се характеризира с уголемяване на срамните устни. Те са задебелени и тъканта им излиза извън границите на големите срамни устни. Това на свой ред причинява забележим дискомфорт.

Начини за запазване на интимното женско здраве при каране на велосипед

Специалистите препоръчват на дамите, които са запалени велосипедистки, да вземат следните мерки:

Избор на подходящ спортен екип

Водещо при дрехите е да осигуряват необходимото удобство по време на каране и да са изработени от дишаща материя. Това ще намали риска от дискомфорт и изпотяване в интимната зона, които са предпоставка за вагинални инфекции.

Задължителна загрявка и разтягане за по-добро женско здраве при каране на велосипед

Загрявката е много важна част от всяка тренировка в т.ч. и карането на колело. Тя предпазва от травми и свързания с тях дискомфорт в интимната област при бързо въртене на педалите.

Желателно е дамите да отделят време за разтягане, след като слязат от велосипеда. Така ще релаксират мускулите (включително тези на тазовото дъно).

Заемане на правилна стойка при каране и въртене на педалите

Експертите напомнят на дамите да се грижат за стойката си по време на каране. Така ще си спестят проблеми не само в раменете и кръста, но и в интимната област.

За да се намали налягането във вагиналната област, а оттам и риска от дискомфорт и инфекции, е необходимо кормилото да е по-високо от седалката. И тук една вметка – седалката трябва да е широка и ергономична, за да осигурява максимален комфорт.

В случай на проблеми с женското здраве при каране на велосипед на помощ идват…

Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули. Комбинацията от тези два природни продукта възстановява интимния комфорт и осигурява дълготрайна интимна защита. Това е възможно благодарение на оптималното количество:

Продуктите са напълно безопасни и имат отлична поносимост. Подходящи са за бременни, кърмачки, жени в менопауза и девствени момичета. Налични са в аптеките в страната и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola