дамско бельо за спане

Определено стринг бикините (популярни като прашки) не са най-подходящото дамско бельо за спане. Какви рискове крия този тип бельо за интимното здраве и как да се противодейства на проблемите? Отговорите на тези и други въпроси ще даде д-р Роналд Блад, главен хирург и директор на Центъра за вагинална хирургия в Манхатън.

Дамско бельо за спане – на фокус са бикините тип стринг

Започваме с едно важно уточнение. Стринг бикините в повечето случаи са от синтетични материи. Като към това се прибави и характерната им впита кройка, резултатът е висок риск от редица проблеми в интимната област.

„Тънката лента плат, така характерна за задната част на прашките, е източник на опасности. Тя се движи при смяна на позата за сън. Така може да доведе до пренос на бактерии от ануса към влагалището и да причини възпаление. Ситуацията се утежнява допълнително от факта, че синтетичната материя запарва. По този начин се осигурява благоприятна среда за растеж на бактериите“, посочва д-р Блад.

По думите на специалиста въпросните бактерии са в състояние да причинят инфекции на пикочния мехур (цистит) и бактериална вагиноза. При неглижиране на симптомите и отказ от консултация със специалист е възможно споменатите инфекциите да прогресират до възпалително заболяване на таза и да причинят безплодие (стерилитет).

Опасностите не спират дотук

„Спането с впити в слабините прашки е в състояние да доведе до раздразнения, обриви, протриване и дори рани. И това не е всичко. Стринг бикините могат да станат причина за поява на брадавици по слабините и гениталиите. Брадавиците са подобни на тези, които излизат по врата, гърдите и гърба на някои хора. Последната, но не и по важност опасност, касае жените, които имат хемороиди. Те са в риск от обостряне на състоянието“, предупреждава д-р Блад.

В заключение препоръката на специалиста е жените да избягват спането със стринг бикини. В случай че дамите не желаят да изкоренят този навик, съветът му е поне да предпочитат естествени материи като памук.

Има решение при влагалищна инфекция от неподходящо дамско бельо за спане

И то не едно, а цели две – Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули. Едновременният прием на продуктите бързо възвръща женското интимно здраве и самочувствие.

Комбинацията осигурява оптимално количество млечна киселина, гликоген, млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и бета глюкан. Съставките взаимно се допълват и усилват действието си.

Резултатите са бързи и сигурни. Паренето и раздразнението в областта на влагалището отшумяват. Влагалищното pH се нормализира и локалната защита на лигавиците (вагинална и чревна) се повишава.

Продуктите са напълно безопасни. Подходящи са за жените през всеки етап от живота – бременност, кърмене, менопауза. Могат да се използват дори от девствени момичета. Налични са в аптеките и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola