От какво се получава гъбична инфекция

Въпрос, който вълнува дамите от всяка възрастова група е „от какво се получава гъбична инфекция в интимната зона?“. Това не бива да ни учудва, защото вагиналната кандидоза е изключително разпространен проблем сред представителките на нежния пол. Всъщност три от четири жени са се сблъсквали с интимните гъбички поне веднъж в живота си, като при повечето от тях инфекцията се е завръщала. Именно вагиналната кандидоза причинява едни от най-неприятните смущения за дамите. Те включват различни оплаквания от сърбеж, през обилно вагинално течение, а в някои случаи дори болка. Гъбичките в интимната зона се появяват в резултат от намален брой на добрите бактерии – лактобацили (естествени защитници на влагалището) и свръхрастеж на дрожди от рода Candida albicans.

Вероятно сте чували за връзка между тесните дрехи и повишения риск от гъбични инфекции. В следващите редове споделяме съществува ли наистина такава негативна зависимост и как да се погрижите за женското интимно здраве.

Тесни дънки – причина за вагинална кандидоза!

Истината е, че прилепналите панталони всъщност могат да се окажат „виновниците“ за развитието на вагинална кандидоза. Причината е, че дрождите се нуждаят от подходящи условия, за да „процъфтяват“, а тесните дънки създават точно такава благоприятна среда – топла и влажна. Ето защо експертите съветват дамите да стоят далеч от прилепналото облекло, особено когато навън е топло. Високите температури създават предпоставки за изпотяване и допълнително овлажняване в интимната област. Ето защо по-добрата алтернатива са дрехите със свободна кройка от естествени материи, като памук. Той абсорбира влагата, което от своя страна намалява рисковете за развитие както на гъбични, така и на бактериални инфекции.

С кои дрехи да внимаваме?

Потенциални рискове за женското здраве крие редовното носене на прилепнали дънки и панталони, чорапогащници и клинове. Последните са особено опасни, когато са изработени от изкуствени материи като найлон и спандекс. Те водят до допълнително изпотяване и спарване в интимната зона по време на тренировка, което може да предизвика обилно течение и влагалищен сърбеж. Все пак това не означава, че трябва да се откажете от практикуването на любимия спорт. Опасността за вагиналното здраве е минимална, ако спазвате някои хигиенни препоръки. Те включват подмяна на изпотените дрехи и бельо веднага след тренировка, измиване и подсушаване на интимната зона. А когато говорим за избор на фитнес облекло – отново най-безопасния избор са памучните дишащи екипи.

Независимо от какво се получава гъбична инфекция – решението е едно!

Натуралната комбинация от Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули е подходяща за превенция и лечение на гъбични инфекции при девойки и жени на всяка възраст. Двата продукта действат в пълна синергия, за да възстановят баланса във вагиналната микрофлора и да осигурят интимен комфорт на дамите. Особено ефективни са в борбата с упоритите гъбички Candida albicans. Мощният ефект се постига благодарение на оптималното количество млечна киселина, гликоген, млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и бета глюкан в състава им. Резултатът от паралелната употреба на двата продукта е по-добра локална защита на вагиналната и чревната лигавица, повишаване на лактобацилите в организма и възстановяване на рН баланса в интимната зона. Използвани според предписанието продуктите дават сигурен резултат и са напълно безопасни за здравето на дамите. Спокойно могат да се използват от девойки, бременни или кърмещи жени и дамите в менопауза.

borola