нормална влагалищна флора

Изследванията, които установяват нормална или нарушена влагалищна флора, са най-сигурният начин да се уверите, че всичко там долу е наред. Вагината е податлива на инфекции като бактериална вагиноза и вагинална кандидоза. А най-коварното е, че при някои жени интимните болести протичат без ясно изразени симптоми. Липсата на диагноза може да забави лечението и инфекцията да стане хронична. Тук на помощ в грижата за женското здраве идват изследванията на влагалищната микробиота.

Нормална или нарушена влагалищна флора?

Поддържането на нормална влагалищна флора е от съществено значение за вагиналното здраве. Вагиналната микробиота е вътрешна „екосистема“, която постоянно се променя под влиянието на менструалния цикъл, сексуалната активност и други фактори през целия живот на жената. Някои полезни микроорганизми, като лактобацилите, могат да помогнат за производството на млечна киселина, която понижава вагиналното pH, и да предотвратят развитието на най-разпространените интимни инфекции.

Когато влагалищната микробиота е нарушена, е възможно да се появят промени в миризмата, консистенцията и цвета на вагиналното течение. Тези оплаквания са сигурни индикатори за дисбаланс във влагалищното pH и свръхрастеж на патогенни микроорганизми, като бактерии или гъбички. Обикновено при нарушена влагалищна флора (вагинална дисбиоза) количеството полезни бактерии е намалено. Следователно естествената защита на вагината е отслабена и жената е по-податлива към интимни инфекции, предавани по полов път и не само.

Изследване на влагалищната флора

Вагиналните микробиомни тестове могат да помогнат да се определи наличието на интимни инфекции като бактериална вагиноза, вагинална кандидоза, трихомониаза и др. Факторите, които могат да нарушат влагалищната флора са разнообразни. Варират от хормонални промени при менструация, през сексуални контакти и прием на антибиотици, до използването на неподходящи продукти за интимна хигиена. Изследването на вагиналния микробиом може да ви помогне да установите причината за промяна във вагиналното течение, болка, дискомфорт или сексуална дисфункция. При наличие на оплаквания или за профилактика се препоръчва преглед при специалист по женско здраве. Той при необходимост може да вземе влагалищен секрет, който да се изпрати за лабораторно изследване на влагалищната флора.

Комбинация с безотказно действие при нарушена влагалищна флора

Lactobor® Intim / Лактобор Интим вагинален гел и Lactobor /Лактобор® капсули са два продукта специално разработени и създадени с грижа за женското интимно здраве. Заедно те доставят нужното количество млечна киселина, гликоген, лактобацили (Lactobacillus bulgaricus) и бета глюкан за възстановяване на баланса във вагиналната флора. Помагат за нормализиране на влагалищното pH и намаляване на „лошите“ бактерии, причинители на инфекции. Допринасят за повишаване на локалната имунна защита на вагиналната и чревна лигавица.

Продуктите предоставят дългосрочно решение и предотвратяват рецидивите, които могат да възникнат след излекуване на първичните инфекции. Отличават се с удобен прием/употреба. Подходящи за са жени от всички възрасти.

Търсете в аптеките в страната или поръчайте още сега от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola