интимна хигиена

Всекидневен душ, стриктно поддържане на тоалета, носене на естествени материи и ред други усилия за добра интимна хигиена… Но защо въпреки това се появява раздразнение в интимната област, моментен или продължителен дискомфорт? Дали грижата за интимната хигиена е пълноценна?

Възможно е жената да има добри хигиенни навици и да избягва грешки, водещи до вагинални проблеми. Но е необходимо да обърне внимание на важните предимства за постигане на идеална интимна хигиена.

Вагинални пробиотици – важни полезни бактерии за безупречна интимна хигиена

Вагиналната екосистема е съвкупност от различни видове бактерии и гъбички. За да е в хармоничен баланс, полезните бактерии от род Лактобацилус – вагиналните пробиотици, трябва да доминират. Лактобацилите имат ключова роля срещу вагиналните инфекции. Млечната киселина, необходима за поддържане на нормалното pH на влагалището, се произвежда именно от тях. Те са естествен щит на организма срещу вредните микроорганизми. Затова, ако вагиналната флора не съдържа достатъчно вагинални пробиотици, не може да се постигне пълноценна интимна хигиена.

Лактобор Интим / Lactobor® Intim – за безупречна интимна хигиена

Лактобор Интим Вагинален гел е предпочитано средство за безупречна интимна хигиена. Притежава всички необходими качества да поддържа вагиналната екосистема на жената.

Лактобор Интим вагинален гел съдържа млечна киселина и гликоген. Млечната киселина поддържа нормалните нива на влагалищното pH (4-4,5). Има незабавен възстановяващ и антибактериален ефект, действайки срещу неприятна секреция и раздразнение. Гликогенът е необходима храна за лактобацилите. Допринася за правилното производство на млечна киселина и срещу влагалищна сухота.

Лактобор Интим е подходящ за поддържане на пълноценна интимна хигиена и здраве на жени във всякаква възраст. Има предимство с качественото си съдържание, бързия и траен резултат.

Специалистите препоръчват Лактобор Интим вагинален гел дори при рецидивиращи вагинални проблеми.

Интимният гел може да се прилага за лечение, за профилактика, в следоперативен период и др., според индивидуалните необходимости на всяка жена.

Лактобор Интим Вагинален гел е 100% безопасен и по време на бременност, и при продължителна употреба.

borola