вагинални проблеми

Почти всяка жена се сблъсква с различни вагинални проблеми. Съвременният, динамичен, начин на живот прави жената много по-способна и по-бързо да реагира на промените. От друга страна в забързаното ежедневие, многото ангажименти, постоянното бързане за нещо или някъде, може да разсеят вниманието й да се грижи достатъчно добре за себе си и особено за интимното си здраве. В днешно време всяка дама има възможността да бъде по-информирана и запозната с грешките, които може би допуска, както и как да ги поправи и предотврати.

5 грешки, които водят до вагинални проблеми

Честа употреба на вагинален душ

Взимането на вагинален душ без консултация и препоръка от лекар може да доведе до неприятни вагинални проблеми. Тази процедура може да наруши баланса на вагиналната микрофлора и да премахне естествените защитни сили на вагината. А това създава риск от вагиноза, както и от полово предавани болести и стерилитет.

Недостатъчно внимание към интимната хигиена при менопауза

В менопаузалния период нивата на естроген намаляват и това често води до вагинална сухота и атрофия на влагалищната лигавица. Тези вагинални проблеми се срещат поне при около 40% от жените в климакс. А превенцията изисква поддържане влажността на влагалищната лигавица и на необходимото за влагалището киселинно pH – около 3.8 – 4.5.

Използване на продукти за интимна хигиена, съдържащи химикали

Една от основните грешки, водеща до вагинални проблеми, е ползването на некачествени интимни продукти за хигиена, съдържащи вредни химикали. Химикалите може да нарушат баланса на хормоналната секреция. А освен това да възпрепятстват синтеза на гликоген, който е основен хранителен източник за бактериите във вагиналната микрофлора.
Съдържащите се дразнещи консерванти и оцветители в състава на средствата за интимна хигиена трябва да се избягват, за да не провокират появата на вагинални възпаления.

Редовна и неправилна употреба на тампони

Различни вагинални инфекции може да причини редовната употреба на тампони. Когато са във влагалището, особено повече от 2-4 часа, те създават благоприятна среда за развитие на болестотворни микроорганизми и увреждане на вагиналната лигавица. А това води до риск от навлизане на бактерии в кръвния поток и възникване на инфекции.

Недобра интимна хигиена през бременността

По време на бременността и особено непосредствено преди раждане грижата за интимната хигиена също е от голямо значение. Освен на себе си бременната жена може да навреди и на плода, който носи. Вагиналните инфекции в интимната област може да се пренесат нагоре по пикочо-половата система.
Важна е и грижата за интимното здраве и след раждане, защото тогава лактобацилите намаляват, а се увеличават други типове микроорганизми.

Проактивен съвременен метод за интимна хигиена и здраве

Лактобор Интим / Lactobor® Intim е изпитано средство за интимната хигиена на жената. Нормализира pH на влагалището, поддържа нормалната вагинална екосистема и оказва защита срещу причинителите на вагинални инфекции.

Лактобор Интим е уникална комбинация от млечна киселина и гликоген. Като напълно безвредно средство, може да се използва за всякакви вагинални проблеми и защита от тях. Възможно е и да се ползва успоредно с антибиотици, като има допълващо действие за по-ефективен терапевтичен резултат. Подходящ е за употреба и след менструация, по време на бременност и в следродилния период (от 21-я ден), както и при менопауза.

borola