интимна хигиена

Съвременните жени са изключително добре осведомени по въпросите, свъразни с интимната хигиена. Известно е, че не трябва да се използват вагинални душове, както и измивни средства, съдържащи агресивни за кожата съставки. Има обаче някои малко известни, но важни подробности по темата за дамската интимна хигиена. Вижте сами защо е важно всяка жена да се запознае с тях.

Сменяйте често ежедневните си дамски превръзки

Ако се използват ежедневни дамски превръзки е необходимо да се сменят на всеки четири часа. Причината е, че секретите са подходяща среда за развитието на бактерии, които могат да причинят множество инфекции във влагалището. Важно е жените да разберат, че колкото по-дълго се употребява една ежедневна превръзка, толкова по-голям е риска от възникване на проблеми от интимен характер. Това важи и за превръзките, използвани по време на месечния цикъл.
В случай, че жената е склонна към алергии е добре да ограничи употребата на ароматизирани дамски превръзки.

Препоръчително е представителките на нежния пол да се придържат към употребата на ежедневни дамски превръзки, които съдържат органичен памук, тъй като те са обработени само с кислород, а не с хлор. Хлорът предизвиква нарушение на киселинния баланс във влагалището, което води до развитие на вагинални инфекции (вагинити).

Употребявайте тампони само в началото на месечния цикъл

Прекомерната употреба на тампони може да раздразни лигавицата на влагалището и да доведе до бързо размножаване на микроби. Ето защо е необходимо тампоните да бъдат сменяни на всеки два часа. Освен това, ако жената страда от възпаление на маточната шийка или влагалището е нужно да преустанови употребата им.

Насочете се към доказани средства за поддържане на интимната хигиена

Използването на някои средства за интимна хигиена като билките например може да не са подходящи за всяка жена. Ето защо е нужно представителките на нежния пол да употребяват само такива средства, които притежават научно доказана ефективност и безопасност. На тези изисквания отговаря Лактобор Интим. Той съдържа висококачествена комбинация от млечна киселина и гликоген, за която е доказано, че поддържа нормалното рН на влагалището. По този начин се потиска растежа на вредните бактерии, причиняващи неприятна секреция и раздразнение. Тези предимства на Лактобор Интим го правят идеално средство за поддържане на интимната хигиена на всяка жена, за която е важно да забрави притесненията и да се чувства уверена във всяка ситуация!

borola