гинекологични проблеми

Лятото е приятен, но не и безгрижен период. Особено за жените. Статистиката сочи, че лятото е сезонът с най-чести оплаквания от гинекологични проблеми.

Типичните гинекологични проблеми за лятото

Освен за приятни изживявания и емоции при хората, лятото е време за просперитет и благоденствие и при бактериите и гъбичките. Топлото време и високата влажност благоприятстват развитието на тези микроорганизми. Това обяснява бума в случаите на гинекологични проблеми, предизвикани от гъбички и бактерии. Според вида на причинителя типичните за лятото гинекологични проблеми се разделят в две групи:

вагинит (вагинална инфекция, причинена от бактерии)

кандидоза (инфекция, причинена от гъбични микроорганизми)

И при двата типа инфекции се наблюдава възпаление на вагиналната лигавица и характерни симптоми като сърбеж, парене, бяло течение и общ вагинален дискомфорт. Оплакванията рядко отминават от само себе си, а пренебрегването им крие риск от различни усложнения. Налага се своевременен преглед при гинеколог.

Причини и решение на гинекологичните проблеми през лятото

Попадането на бактериите и гъбичките в зоната на вагиналната лигавица и успешното им заселване там може да е последствие от редица фактори:

– необезопасени сексуални контакти

– лоша интимна хигиена

– прекомерно агресивна интимна хигиена

– отслабен имунитет и др.

Вагиналната лигавица нормално отделя секрет, който е достатъчен за защитаването й от болестотворните агенти. Горепосочените фактори обаче допринасят или за прекомерно “замърсяване” на вагиналната среда с микроорганизми, или за намаляване на защитните сили на вагиналното съдържимо. И в двата случая се повишава риска от поява на гинекологични проблеми.

Решението е свързано основно с подобряване състоянието на вагиналната флора и подкрепяне на естествените й защитни възможности. Подкрепата за полезните бактерии във влагалищното съдържимо ще възстанови нормалният вагинален баланс. Това е най-прекият път към справяне с гинекологичните проблеми по всяко време на годината.

Успешно решение на тези проблеми осигурява ползването на Лактобор Интим / Lactobor® Intim. Той осигурява гликоген (храна за лактобацилите във влагалището) и млечна киселина (лактат) за унищожаване колониите на гъбичките или бактериите. Така Лактобор Интим повишава естествените сили на женския организъм да се справя успешно с кандидоза или вагинит.

 

borola