интимен сърбеж лечение

Добра новина за дамите – има някои природни средства, които наистина помагат за облекчаване и лечение на интимен сърбеж. Този вагинален дискомфорт, особено ако е придружен от зачервяване, парене, промени във влагалищния секрет и неприятен мирис, може да подсказва за гинекологичен проблем. Най-често причинителите на проблема са вагинална кандидоза, бактериална вагиноза и инфекции, предавани по полов път. За надеждно лечение е препоръчително да не игнорирате оплакванията, а да се консултирате с гинеколог при първи симптоми. Ако се измъчвате от неприятния интимен сърбеж, вижте нашите препоръки, които да приложите у дома успоредно с назначената терапия.

Вана с хладка вода и лайка

Седящата вана е отличен метод за поддържане на интимната хигиена на ниво. А прибавянето на някои дарове от природата гарантира и облекчаване на неприятния влагалищен сърбеж. Лайката е леснодостъпно средство с доказани противовъзпалителни и успокояващи свойства. За да се възползвате от ползите на това растение за женското здраве, пригответе домашна отвара от лайка и я прибавете към ваната с хладка вода. За да има желания ефект е препоръчително да постоите във водата поне 15 минути. След това не е необходимо да изплаквате влагалището. Процедурата доказано облекчава раздразнената кожа и успокоява сърбежа в интимната зона.

Домашно лечение на интимен сърбеж с кисело мляко

Хапването на т.нар. пробиотични храни доказано подобрява чревното и вагиналното здраве. Причината е, че пробиотиците съдържат добри бактерии, които възстановяват баланса във вагиналната микрофлора. Така подсилват естествените механизми за защита на вагината срещу патогените, причиняващи интимни инфекции. Домашното кисело мляко (получено чрез естествена ферментация) доставя на организма необходимите лактобацили и проявява мощни антибактериални, противогъбични и противовъзпалителни свойства. За максимално удобство при сърбеж в интимната зона може да напоите тампон с кисело мляко и да го поставите във влагалището. Препоръчително е да престои няколко часа преди да го отмиете. Счита се, че похапването на млечно-киселия продукт също подпомага интимното здраве при жената. Ето защо си струва да го добавите в менюто още сега!

Студен компрес

Студените компреси се прилагат в народната медицина за облекчаване на най-различни болежки – от подуване или одраскване на кожата до сваляне на висока температура. Не е изненадващо, че това добре познато средство помага и за облекчаване на сърбежа в интимната зона при жените. Особено ефективно е да се прилага при първи признаци на дискомфорт. Вместо да разчесвате засегнатия участък, го охладете с помощта на пакет лед (задължително увит в чиста кърпа) или хавлия, напоена в студена вода. Облекчението ще дойде бързо, но при повтаряне на упорития сърбеж, не се колебайте да се консултирате с лекар.

Природна комбинация за ефективно лечение на интимен сърбеж

Специалистите по женско здраве препоръчват на дамите да се доверят на Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули при сърбеж в интимната зона. Комбинираната употреба на двата продукта с естествен състав доставя на женския организъм оптимални количества млечна киселина, гликоген, млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и бета глюкан. Това е единствения природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие. Съчетани заедно активните съставки действат в няколко направления. При ежедневна употреба на двата продукта жените споделят, че влагалищното раздразнение, неприятна миризма и сърбежът незабавно се успокояват. Натуралните средства покачват нивата на лактобацили, нормализират вагиналната и чревната микрофлора, възстановяват естественото овлажняване на влагалището и повишават локалната имунна защита на вагиналната и чревната лигавици. Продуктите са с доказан ефект и висок профил на безопасност. Няма данни за противопоказания и странични ефекти. Може да се използват и от най-уязвимите групи – млади девойки, бременни жени, кърмачки и дами в менопауза.

borola