интимен дезодорант

Резултатите от проучване сочат, че словосъчетанието „интимен дезодорант“ се изписва в търсачката Google на всеки 0,47 секунди. Това отговаря на 4.960.000 търсения месечно на въпросния продукт и показва засилен интерес към него! Основните заинтересовани са жените, но не липсват и мъже, които се притесняват от миризмата на интимната зона.

Необходим ли е интимен дезодорант? Ето какво смятат специалистите…

Дерматолозите и гинеколозите са категорични, че към интимния дезодорант не бива да се посяга с лека ръка. Причината е ясна – той лесно би могъл да наруши крехкия баланс във вагиналната флора.

„Промяната в киселинността на влагалището и нейното алкализиране повишава риска от развитие на бактерии, гъбички, трихомони и други микроорганизми. Именно тяхната усилена пролиферация стои в основата на вагиналните инфеции“. За това предупреждават експертите.

„Характерно за половите органи е, че имат специфична миризма при отделните хора. Това е нещо напълно нормално. Опитите тя да се замаскира с интимни дезодоранти са излишни, а много често и опасни за интимното здраве“. Мнението е на проф. Ана Молина от Автономния университет в Мадрид (UAM). Тя е практикуващ дерматолог в Университетска болница „Фондация Хименес Диас“ в испанската столица.

„Всекидневната употреба на интимни дезодоранти може да доведе до появата и на алергичен дерматит“, заявява проф. Молина.

Няма нищо по-добро от правилната интимна хигиена

Предвид опасностите, които крие интимният дезодорант, специалистите препоръчват да се избягва употребата му. Те са единодушни, че нищо не може да измести интимната хигиена, пък било то и само с вода. Съветът им по отношение на продуктите за интимна грижа е да са:

  • с нежно действие
  • хипоалергенни
  • без аромати
  • с подходящо pH

И накрая, но не по важност – въпросните продукти трябва да се прилагат външно, никога във влагалището.

Гинеколозите у нас припомнят, че при вагинална инфекция в резултат на интимен дезодорант насреща са…

Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули. Продуктите работят в комбинация за възстановяване на вагиналната екофлора, нормализиране стойностите на влагалищното pH, премахване на паренето и сърбежа. Действието им е доказано във времето, а гаранция са хилядите жени, възвърнали интимното си самочувствие.

В основата на положителното действие на двата продукта стои формулата от активни съставки, която включва:

  • млечна киселина (лактат)
  • гликоген
  • лиофилизирани бактериални тела от пробиотик Lactobacillus bulgaricus
  • бета-глюкан

Освен че са ефективни, продуктите са напълно безопасни. Подходящи са за сексуално активни жени и за девствени момичета. Могат да се използват след менструация, по време на бременност и кърмене, в периода на менопауза. Налични са в аптечната мрежа и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola