вагинална инфекция

Без да подозират, голяма част от жените носят дрехи, които благоприятстват появата на вагинални инфекции. Не пропускайте настоящата статия, за да разберете кои са въпросните опасни облекла и как да се справим с последствията от тях.

Дрехи, които увеличават опасността от вагинални инфекции

Синтетични дрехи

Дрехите, изработени от изкуствена материя, многократно увеличават опасността от вагинални инфекции. Причината е, че те не позволяват на кожата в интимната област да “диша”. Предизвикват запарване и създават идеални условия за развитие на болестотворните микроорганизми. Ето защо няма смисъл да рискуваме с тях. Мястото им в гардероба на часа трябва да бъде заето от облекла от естествени материали.

Впити дрехи

Плътно прилепналото към тялото облекло също провокира появата на вагинални инфекции. Триейки се в кожата, те оказват натиск върху интимната зона и могат да предизвикат дразнене на кожата и влагалищната лигавица. Именно поради това е наложително да се носят по-свободни кройки в които тялото да “плува”.

Износено бельо

Захабеното бельо е сред основните “виновници” за появата на вагинални инфекции. Макар и изпрано на висок градус, то лесно два подслон на редица вредни микроорганизми. Неслучайно специалистите приканват долното облекло да се обновява на всеки 6 месеца.

Стринг бикини

Бикините тип стринг, по-познати у нас като прашки, също са “отговорни” за появата на вагинални инфекции. Поради характерната си кройка, те спомагат за пренасяне на бактерии от ануса към влагалището. Този тип бельо не бива да се носи ежедневно. В дните, когато дамите заложат на него, трябва да го подменят често. Съветът важи с още по-голяма сила за тези, които са решили да спортуват или се намират в топла и влажна среда (сауна, парна баня, басейн).

Влажни дрехи

Носенето на неизсъхнали дрехи трябва да се избягва. Те допринасят за поява на излишна влага и топлина в интимната зона и по този начин провокират появата на гъбични инфекции.

Сигурното природно средство срещу вагинални инфекции

В случай че въпросните дрехи са станали причина за поява на вагинални инфекции, дамите не бива да губят присъствие на духа. Лактобор Интим / Lactobor® Intim гел винаги е насреща, за да пребори успешно проблема. Нежният интимен гел е безпощаден към причинителите на инфекции на влагалището. Тайната на безотказното му действие се крие в рационалната комбинация от млечна киселина и гликоген в състава му. Благодарение на мощното взаимодопълващо действие на активните съставки нормалното влагалищно pH се възстановява и развитието на болестотворните микроорганизми се възпрепятства. Сърбежът и неприятната миризма изчезват и потърпевшите бързо възвръщат интимното си самочувствие.
Освен че е изключително ефективен Лактобор Интим е хигиеничен и лесен за прилагане. Може да се използва след менструация, по време на бременност и менопауза. За разлика от антибиотиците не нарушава нормалната бактериална флора.

borola