Влагалищна кандидоза симптоми

При вагинална кандидоза потърпевшите често си задават въпроса „Кога отшумяват неприятните симптоми?“. Причината за развитие на гъбичната инфекция в повечето случаи е свръхрастеж на дрождите от вида Candida albicans. При здрав женски организъм, във влагалището „съжителстват“ множество видове бактерии и малко количество гъбички. Но под влиянието на определени фактори балансът във вагиналната флора се нарушава и се създават благоприятни условия за разрастването на гъбичните колонии. В следващите редове споделяме какви са честите прояви на вагинална кандидоза и за колко време отшумяват симптомите.

Възможно ли е неприятните симптоми на вагинална кандидоза да отшумят от само себе си?

Преди да уточним кога вагиналните гъбични инфекции отшумяват сами, вижте кои симптоми са ясна индикация, че нещо във влагалището не е наред:

  • Сърбеж или болезненост в областта на вагината и вулвата
  • Болка при уриниране
  • Болка по време на полов акт
  • Плътен, бял вагинален секрет, наподобяващ извара

В редки случаи на остра кандидоза е възможно вагиналният баланс да се възстанови без външна намеса. Това обаче се отнася единствено за съвсем леките форми на гъбична инфекция, с едва доловими симптоми. При балансирано хранене и подобрена интимна хигиена полезните бактерии връщат количественото си превъзходство и инфекцията отшумява.

Но вагиналната кандидоза има свойството да хронифицира. Ако при остро протичаща гъбична инфекция не се премахне напълно причинителя, заболяването след време се завръща. Това ще рече, че отшумяването на симптомите е само привидно и не след дълго състоянието отново се обостря.

Предпоставки за рецидивираща кандидоза

Рецидивираща кандидоза е вагинална гъбична инфекция, от която жените страдат четири или повече пъти годишно. Ето кои са факторите, улесняващи повторната проява на това състояние:

  • Топла и влажна среда
  • Редовна консумация на захар
  • Хормонални промени
  • Прием на антибиотици

Гъбичките от рода Candida се размножават бурно, когато средата е топла и влажна. Консумацията на захар също повишава растежа им. Когато предоставяме „храна“ за развитието на дрождите, дори и да се излекуваме успешно от влагалищната инфекция, вероятността тя да се възроди е голяма. Хормоналните промени, които настъпват в женския организъм около месечния цикъл, по време на бременност, при прием на орални контрацептиви или при навлизане в менопауза също са предпоставка за развитие на вагинална кандидоза. Не на последно място гъбична инфекция във влагалището може да се появи след прием на антибиотици. Намалявайки броя на полезните бактерии, те създават предпоставка за увеличаване нивото на pH на влагалището и повишаване популацията на патогенните микроорганизми.

Предотвратете рецидивите и забравете усещането за вагинален дискомфорт с помощта на естествени продукти за възстановяване на баланса във влагалищната флора

Доверете се на Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули, за да сложите край на вагиналните гъбични инфекции. Тези два натурални продукта работят в пълен синхрон срещу упоритите гъбички във влагалището. Оптималното съдържание на млечна киселина, гликоген, млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и бета глюкан ги прави способни да спрат размножаването на гъбичките Candida albicans. Използвани заедно двата продукта:

  • повишават локалната имунна защита на вагиналната и чревната лигавица
  • нормализират и поддържат вагиналната и чревната микрофлора
  • възстановяват нормалното ниво на лактобацилите
  • поддържат вагиналния pH баланс

Използвани според предписанието, продуктите са напълно безопасни и имат отлична поносимост. Спокойно могат да се използват от бременни жени.

borola