Кандида Албиканс

Позната още като вагинална кандидоза, инфекция с гъбичките Кандида Албиканс е сред най-разпространените вагинални инфекции. Гъбичките от този род нормално обитават и други части от тялото, като чревния тракт и кожата например, но необичайният им растеж води до развитие на вагинална кандидоза.

На какво се дължи разпространението на гъбичките Кандида Албиканс?

Свръхрастеж на Кандида Албиканс е възможно да се появи в резултат на различни условия, които нарушават баланса във вагиналната флора и унищожават голяма част от добрите бактерии. Едни от най-обичайните състояния, които създават подходяща среда за развитие на гъбички от род Кандида Албиканс, са бременност и диабет, но отслабената имунна система, стресът и употребата на антибиотици също се смятат за провокиращи фактори за поява на инфекцията.
Колонизация на гъбичката предизвиква симптоми като обилен бял влагалищен секрет, сърбеж в интимната област и зачервяване на входа на влагалището. Възможно е да се появи и парене по време на уриниране.

Да възстановим баланса във вагиналната флора с подходящ хранителен режим

Добре балансираният хранителен режим, основан най-вече на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и млечни продукти, предотвратява до известна степен развитието на гъбичната инфекция.

Пробиотични храни (кисело мляко, кефир, кисело зеле, туршии и др.)

Тези ферментирали храни съдържат в себе си полезни бактерии, които, когато са преобладаващ вид, не позволяват на гъбичките да взимат превес.

Чесън

Този силно ароматен зеленчук в действителност представлява мощно натурално средство, което се бори с бактерии, гъбички и вируси. Учени от Иран приложили екстракт от чесън върху проби от гъбичката Кандида Албиканс и установили, че този природен лек възпрепятства тяхното развитие.

Семена от кориандър

Семената на кориандъра са чудесен източник на фибри, мед, желязо, манган и магнезий. А етеричното масло от семена на кориандър се смята за средство, което се бори с гъбичната инфекция.

Риган

Етеричното масло от риган е популярно алтернативно средство за превенция на гъбични и бактериални инфекции. Изследвания доказват ефективността му в борбата с гъбичката Кандида Албиканс – причина за поне 90% от случаите на вагинална гъбична инфекция.

Кокосово масло

Нерафинираното студено пресовано кокосово масло запазва голяма част от витамините, минералите и антиоксидантите, съдържащи се в младия кокосов орех. Според отделни проучвания именно този вид кокосово масло притежава способността да се бори с гъбичката Кандида Албиканс.

Натурално средство с висока ефективност за превенция и лечение на инфекция с Кандида Албиканс

Подходящият хранителен режим стои в основата на мерките за превенция на вагинална кандидоза. В допълнение към него и за постигане на по-висока ефективност е подходящо приложението на специален интимен гел. Едно от най-безопасните натурални средства за превенция и лечение на вагинални инфекции е Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел. Продуктът съдържа млечна киселина и гликоген и е подходящ за приложение дори при бременни жени. Използва се успешно при наличие на някои от симптомите на гъбична инфекция, както и при други инфекции в интимната област при жените.

borola