здравето на жената

Здравето на жената в интимната област зависи от правилната грижа, която полагаме за женската интимна зона. При правилна и редовна грижа със сигурност ще си спестите редица неприятни моменти в гинекологичния кабинет.

Често жените правят грешки при интимната хигиена, като прекалено интензивното измиване на деликатната област, употреба на сапуни, които нарушават нормалното рН на влагалището и други. Допускането на грешки в осъществяването на ежедневната интимна хигиена “отваря вратата” на много патогенни микроорганизми, които крият риск за здравето на жената. Затова е от особено значение да се следват няколко основни правила в грижата за интимната зона.

В следващите редове ви представяме няколко от възможните грешки, които се допускат в грижата за здравето на жената в интимната област

Интензивно миене

Прекалено интензивното миене на деликатните части не е препоръчително. По-ефективен начин за поддържане на интимната хигиена е измиването само с чиста вода. Важно е да не използвате гъба, защото в нея могат да намерят убежище много микроорганизми и следователно да замърсят и възпалят интимната зона.

Топлина и влажност

Болестотворните микроорганизми се размножават в среда с повишена топлина и влажност, затова е добре да поддържате възможно най-суха интимната си област. Затова винаги подсушавайте добре интимните си части след всяко измиване. Бельото освен чисто, е хубаво да е памучно, за да не дразни деликатната кожа в тази област. През летния сезон, след излизане от басейн или море задължително сменяйте банските си.

Почистващи препарати

Здравето на жената в интимната област зависи и от средствата, с които се миете. Много често дамите употребяват агресивни почистващи препарати, като душ-гел или сапун. Тези средства, обаче нарушават нормалното рН или киселинната стойност на влагалището (4-4,5). Тъй като рН играе защитна роля срещу патогенни микроорганизми, то киселинната стойност трябва да се поддържа в нормите. В противен случай се увеличава рискът от развитие на влагалищни инфекции, като най-честа е бактериалната вагиноза.

Кола маска

За доброто здраве на жената в интимната област е важно и обезкосмяването. Или по-скоро кола маската в интимната област ще намали шанса за инфекции и миризма. Затова за добра интимна хигиена е препоръчително да се разделите с окосмяването си.

Под душа

Задължително условие за добра хигиена на интимната област е взимането на душ след секс. След като се измиете след полов акт, си гарантирате, че сте свели до минимум възможността за инфекции. Защото, чрез душа ще отмиете бактериите, които сте разменили по време на половия акт с партньора си.

Какво е полезно да правите след секс?

Нездравословните бактерии могат да се придвижат към уретрата по време на секс, затова е важно след полов акт да отидете до тоалетната. Това ще отмие лошите бактерии, в случай че има такива.

Значението на лубриканта

За добрата хигиена в интимната зона е важно по време на полов акт да има овлажняване. Ако то е недостатъчно, по време на интимните ласки, ползвайте лубрикант. Защото „сухият акт“ може да причини разкъсвания на меките тъкани, което също е предпоставка за инфекции. Лубрикантът е препоръчително да е на водна основа и задължително трябва да се уверите, че е съобразен с рН на влагалището. В противен случай може да наруши баланса на вагиналната флора.

Здравето на жената в интимната област е гарантирано с природна комбинация, която почиства и предпазва

Специалистите у нас приканват жените, които желаят да поддържат добра интимна хигиена, да заложат на Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел.

Лактобор Интим вагинален гел съдържа млечна киселина и гликоген. Млечната киселина нормализира pH (4-4,5) на влагалището, възстановява нормалната вагинална флора и намалява бактериите, които причиняват неприятна секреция и раздразнение. Гликогенът от своя страна е храна за лактобацилите. Той подпомага растежа на нови лактобацили и по този начин улеснява производството на млечна киселина.

Лактобор Интим вагинален гел е вдъхновен изцяло от природата и благодарение на млечнокиселите бактерии, допринася за бързото нормализиране на баланса на интимната микрофлора. Лактобор Интим вагинален гел се прилага за поддържане на нормално PH и предпазване от повторни инфекции, за профилактика и лечение на бактериална вагиноза. В случай, че пиете антибиотик Лактобор Интим е вашият сигурен съюзник в борбата с гъбичките, които може да ви „предостави“ антибиотика. Ако сте бременна или родила наскоро също може да се доверите на Лактобор Интим за вашия интимен комфорт.

borola