влагалищни гъбички домашно лечение

Можете да се справите с упоритите влагалищни гъбички Candida albicans с помощта на домашно лечение. Ето на какво да заложите, за да спечелите войната с причинителите на вагиналните гъбични инфекции.

Седяща вана с ябълков оцет

Оцетът от ябълки има същото pH като това на влагалището. Нормализира влагалищната киселинност и ограничава разпространението на гъбичките Candida albicans. Сърбежът и дискомфортът намаляват, характеристиките на вагиналния секрет (количеството, консистенцията, цветът и мирисът) се подобряват.

За да се уверите в ползите на ябълковия оцет, ви предлагаме да вземете седяща вана. За направата на разтвора добавете 4 с.л. оцет от ябълки в 500 мл топла вода. Постойте във ваната 15-20 минути. Можете да правите процедурата 3 пъти дневно, докато почувствате облекчение на симптомите.

Зиц вана с натриев бикарбонат

Хлебната сода е чудесно средство за борба с вагиналните гъбичните инфекции. Тя алкализира до 7,5 pH на влагалището и така възпрепятства растежа на Candida albicans.

Насладете се на ефекта, като вземете „зиц вана“ (от немски Sitz „седя“), т.е. седяща вана. За приготвянето ѝ сипете 1 с.л. сода в 1 л топла преварена вода. Останете във водата 15-20 минути. Добре е да правите ваната 2 пъти на ден, докато симптомите отшумят.

Тампон, напоен с масло от чаено дърво

Чаеното дърво е широко използвано растение със силно изразено антибактериално и противогъбично действие. Прилага се успешно срещу вагинални гъбични инфекции, тъй като потиска растежа на гъбичките Candida.

Възползвайте се от силата на чаеното дърво, като капнете няколко капки от него върху дамски тампон. Поставете внимателно тампона във влагалището. Подменяйте го на всеки 3 до 6 часа.

Кисело мляко – отлично средство за домашно лечение на влагалищни гъбички

Благодарение на високото количество лактобацили киселото мляко е идеално за справяне с вагинална гъбична инфекция в домашни условия. То понижава киселинността на влагалището и по този начин предотвратява растежа на гъбичките Candida, които се развиват по-добре в среда с по-висока киселинност. Ето как да го използвате! Накиснете тампон в кисело мляко със стайна температура. Поставете тампона във влагалището и го оставете да действа 3 часа, след това го подменете.

Усилване на ефекта на методите за домашно лечение на влагалищни гъбички

За да останат упоритите влагалищни гъбички в миналото, специалистите у нас препоръчват употребата на Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули. И двата продукта са с високо съдържание на млечнокисели бактерии – пазителите на женското интимно здраве. Попадайки в организма, тези добри бактерии възстановяват влагалищната киселинност и възвръщат равновесието във влагалищната микрофлора. Паренето, дразненето, сърбежът и неприятната миризма от влагалището остават само спомен. Интимното самочувствие се подобрява.

И двата продукта са ефективни, клинично изпитани и безопасни. Могат да се използват по време на бременност и менопауза.

borola