вагинална сухота

Вагинална сухота е проблем, за който жените не обичат да говорят много, дори и пред лекуващия им лекар. Тя обаче е широко разпространена и макар да се смята, че е присъща за нежния пол в менопауза, всъщност може да се появи във всяка възраст. Това е така, заради разнообразието от причини – физически и психологически, както и фактори породени от условията на външната среда. Състоянието носи със себе си неприятни симптоми като сърбеж, парене и болезнен полов акт. Затова и целта на днешната статия е да помогне на дамите, страдащи от вагинална сухота, без значение от възрастта и причината за възникване.

Средства за лечение на вагинална сухота

Без лечение състоянието обикновено се влошава с времето. Затова може да опитате домашни средства за вагинална сухота, които да помогнат за облекчаване на симптомите и дискомфорта.

Лубриканти

Лубрикантите са предназначени да намалят триенето и дискомфорта от сухота по време на полов акт. Най-добре е да се използват такива на водна основа и специално предназначени за вагинално лубрикиране, а не такива на маслена. В последните се съдържат глицерин, който вероятно ще предизвика раздразнение „там долу“, или вазелин, който може да повреди латексовите презервативи и / или диафрагмите. А това ще направи тези средства по-малко ефективни за предотвратяването на бременност или инфекции, предавани по полов път. Преди сексуална активност нанесете лубрикант на водна основа там където ще има контакт. Използването му ще помогне за облекчаване на болката или дискомфорта, които обикновено изпитвате по време на полов контакт, породени от вагинална сухота.

Вагинални овлажнители

Един от най-добрите начини за намаляване на вагинална сухота е използването на вагинални овлажнители. Те помагат за добавяне на лубрикация около вагиналната област и могат да бъдат направени със съставки като хиалуронова киселина. Вътрешните вагинални овлажнители са предназначени за нанасяне върху тъканта във влагалището, докато външните се справят със сухотата във вулвата. Когато прилагате овлажняващ продукт във влагалището, е важно да следвате внимателно указанията на етикета. Използването на вагинален овлажнител на всеки няколко дни може да помогне за поддържане на влагалището добре хидратирано и да се облекчат признаците на вагинална сухота.

Редовна сексуална активност

Това може да ви се струва малко странно и дори неприятно, заради изпитващите симптоми на вагинална сухота. Но тук е важно да се каже, че редовната сексуална активност подобрява цялостно вагиналното здраве. Това се дължи на факта, че по време на полов акт се увеличава притока на кръв, подобрява се кръвообращението и се засилва отделянето на вагинални секрети. Така се постига естествено овлажняване, което намалява дискомфорта породен от вагинална сухота.

Доказана ефективна комбинация за овладяване на вагинална сухота

Съществува трайно решение за дамите от всяка възраст, които страдат от вагинална сухота. Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули са насреща за подобряване на интимния комфорт. Продуктът под формата на гел възстановява естественото овлажняване на влагалищната лигавица, като възвръща равновесието във влагалищната микрофлора. Действието му се дължи на добре подбрания състав от млечна киселина, гликоген, благодарение на които той действа и като вагинален овлажнител, и като лубрикант. Капсулната форма на продукта за женско интимно здраве е обогатена с полезни млечно-кисели бактерии и бета глюкан. Последната съставка представлява мощен натурален имуномодулатор, единственият с доказан механизъм на действие. Балансираното съчетание на активните съставки съдейства за нормализиране на интимното pH, възвръщане на естественото състояние на влагалищната и чревната флора. Двата продукта са ефективни както за профилактика, така и за овладяване на неприятните оплаквания при вагинална сухота и интимни инфекции.

Не се колебайте, потърсете още сега в аптечната мрежа или онлайн в електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola