вагинални инфекции

С повишаване на температурите расте и рискът от развитие на вагинални инфекции. Топлото време и високата влажност през летните месеци благоприятстват развитието на бактерии и гъбички в женския организъм. Тези микроорганизми причиняват типичните за лятото гинекологични проблеми:

Препоръки за предпазване от вагинални инфекции през лятото

  • Не стойте с мокър бански костюм – продължителното носене на мокър бански по време на лятната почивка създава благоприятен климат за възникване на вагинални инфекции. Препоръчително е след излизане от морската вода или басейна да смените мокрия бански костюм със сух такъв.
  • Не сядайте директно върху пясъка – малките песъчинки лесно могат да проникнат през банския и да бъдат повод за сериозен дискомфорт в интимната област. Проблемите, породени от тях, варират от раздразнение до уринарни и вагинални инфекции. Застелете избраното място за плажуване с чиста плажна кърпа и се насладете на приятна почивка, защитени от дебнещите интимното здраве опасности.
  • Заложете на памучно бельо – най-подходящо е бельото от меки, дишащи материи, които осигуряват достъп на кислород. През лятото високите температури могат да доведат до по-интетзивно изпотяване в областта на слабините. Затова е важно дамите да избягват бельо от синтетични материи, които спарват.
  • Внимавайте с басейните – представителките на нежния пол са изложени на по-голям риск от развитие на вагинални инфекции и инфекции на уринарния тракт. Причина за високия риск от развитие на вагинални инфекции при плуване в басей не е самата вода, а нарушеният баланс на вагиналната микрофлора. Хлорът е най-често използвания химикал за унищожаване на бактериите и вредните микроорганизми в плувните басейни. Но именно този препарат може да убие и част от полезните бактерии в женското влагалище и да наруши бактериалния баланс. Това е сериозна предпоставка за развитието на вагинални инфекции.

Ако забележите зачервяване, парене и сърбеж или анормално течение там долу, това може да бъде сигнал за нарушен баланс на вагиналната флора.

В допълнение към предпазните мерки за безгрижно лято се доверете на…

Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули – една перфектна комбинация с мощен ефект срещу вагиналните инфекции. Едновременното използване на двата продукта осигурява на женския организъм оптимално количество млечна киселина (лактат), гликоген (храна за лактобацилите), млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и бета глюкан – единственият имуномодулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. В резултат продуктът премахва вагиналния дискомфорт и нормализира pH на влагалището. Продуктът може да се използва като профилактично средство или за справяне с инфекции, водещи до вагинален дискомфорт.

За лечение на бактериална вагиноза и кандидоза, Лактобор Интим вагинален гел се прилага по 1 туба дневно в продължение на 7 дни, заедно с 1 капсула Лактобор дневно на гладно.

borola