Вагиналната сухота вече няма да пречи на сексуалния ви живот

Вагиналната сухота е основното интимно неудобство при жените, навлизащи или вече навлезли в менопаузата. Дори при нормална възбуда и напълно запазено желание за интимно общуване, проблемът вагинална сухота сериозно възпрепятства сексуалния им живот. Такава тенденция се отчита вече и при по-млади жени и често е продиктувана от неправилно индивидуално отношение към интимната хигиена.

Сблъсъкът с този проблем обаче не означава край на стремежа към пълноценен сексуален живот независимо от възрастта. Ще представим основните причини за поява на вагинална сухота и ефективно и напълно безопасно средство за справяне със състоянието. От него може да се възползват жени на всякаква възраст, които искат да поддържат интимния си живот и вагиналното здраве.

Основни причини за вагинална сухота

Нормалното овлажняване на влагалището се осигурява от женския полов хормон естроген. Така се поддържа еластичността на вагиналните стени, характерното за влагалището кисело pH и се осигурява защита от вагинални инфекции.
За допълнителното овлажняване на влагалището допринася и сексуалната възбуда на жената. В някои случаи обаче, при дори нормална възбудимост, е налице вагинална сухота и невъзможност за нормален сексуален контакт. Този проблем е налице и при жени с напълно нормална хормонална секреция.
На база на това специалистите посочват най-честите причини за поява на вагинална сухота при жените на различна възраст:

  • хормонални проблеми и недостатъчна секреция на естроген през менопаузата
  • ползване на твърде агресивни продукти за интимна хигиена, влошаващи влагалищната секреция
  • нарушаване на естествената вагинална флора

Добрата новина е, че независимо коя от причините е довела до вагинална сухота, жените може да разчитат на ефективна помощ за справяне с проблема.

Премахване на вагиналната сухота без хормонални препарати

Приемът на лекарствени продукти за възстановяване на хормоналния баланс не е единственият начин за справяне с вагиналната сухота. Може да се разчита и на далеч по-безопасен и при това доказано ефективен нехормонален продукт.
Това е Лактобор Интим / Lactobor® Intim. Напълно естествените му съставки стимулират процесите на естествено овлажняване на влагалището. Гликогенът осигурява храна за полезните млечно-кисели вагинални бактерии. Лактатът подсигурява киселото pH и пречи на развитието на болестотворни бактерии и гъбички. Общият ефект е насочен към поддържане на нормалната микрофлора и нормалната секреция на влагалището.

 

borola