гъбична инфекция

Почти няма жена, която да не е страдала от вагинална гъбична инфекция през живота си и която да не е изпитвала неприятния дискомфорт, свързан със сърбеж, болки по време на полов акт и парене при уриниране. Всички тези обезпокоителни усещания се причиняват от прекомерен растеж на гъбичката Кандида Албиканс.

Кои са най-ефективните трикове, които може да ни помогнат да спечелим битката с вагиналната гъбична инфекция?

Прекратете приема на любимите сладкиши

Може би досега не сте се замисляли, но както за хората, така и за гъбичките Кандида захарта е източник на енергия. Ето защо е необходимо да контролирате внимателно хранителния си прием и да ограничите консумацията на торти, шоколад, бисквити и други сладки изкушения. По този начин ще възпрепятствате растежа, развитието и количеството на гъбичката Кандида и ще подпомогнете овладяването на вагиналната гъбична инфекция.

Подсилете имунната си система

Слабата имунна система е една от най-честите причини за развитието и трудното преодоляване на вагиналната гъбична инфекция. Ето защо е добре да помислите как да укрепите защитните сили на организма си. Можете да направите това посредством напитки, съдържащи алое вера, тъй като те подпомагат производството на бели кръвни клетки. Те от своя страна спомагат за унищожаване на болестотворните микроорганизми. Друг продукт, препоръчван при вагинални гъбични инфекции е маслото от риган. Доказано е, че то притежава силно противогъбично действие и приемът му е високоефективен в борбата с Кандида Албиканс.

Противогъбично действие притежава и маслото от чаено дърво. Добавете към менюто си мазни риби (морска пъстърва, сьомга, херинга, шаран, риба тон, скумрия), които съдържат омега–3 мастни киселини. Те спомагат за овладяване на възпалението, причинено от вагиналните гъбични инфекции. Пробиотиците като Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic също са изключително подходящи при вагинални инфекции. Пробиотиците са вид полезни бактерии, които попадайки в организма повишават имунитета, понижават влагалищното pH и ограничават развитието на гъбичките.

Възвърнете бактериалния баланс във влагалището

Това е един от най-лесните и успешни методи за борба с вагиналните гъбични инфекции. За тази цел много специалисти и доволни пациенти препоръчват употребата на Лактобор Интим / Lactobor® Intim. Локалното приложение на продукта стимулира развитието на добрите бактерии, вследствие на което се възпрепятства растежа на гъбичките. По този начин Лактобор Интим възвръща баланса във вагиналната микрофлора и интимния комфорт.

 

borola