интимна хигиена

Въпреки, че е напълно естествено състояние, менструацията често създава дискомфорт на жените и усещане, че трябва да засилят интимната хигиена в дните на месечен цикъл. Истината е, че влагалището има перфектно изградена система за самопочистване. Рядко му е нужна допълнителна подкрепа, за да се справи с евентуалните “остатъци” след менструация.

Каква грешка допускат най-често жените в своята интимна хигиена след менструация? Пред какъв риск ги поставя тя?

В желанието си да си осигурят пълна интимна хигиена в дните след месечния си цикъл много жени прибягват до употреба на ненужно агресивни продукти. Например т.нар. вагинален или дамски душ. Дали заради името, навяващо представа за безопасно почистване, или поради неинформираност, много жени прибягват редовно до него. Вместо чистота и свежест обаче ползването на подобни средства без лекарска консултация може да доведе до вагинални проблеми.

Важно е да се разбере, че в дните на менструация не е нужно да се прибягва до толкова агресивна промяна в поддържането на интимна хигиена. Естествената вагинална екосистема има потенциал да поддържа здравето и доброто състояние на влагалището. Продукти като интимния душ осигуряват по-голяма свежест, но нарушават баланса именно на полезните вагинални бактерии. Това от своя страна влошава естествените защитни сили на влагалището. Така стремежът към по-добра интимна хигиена може да доведе до вагинална инфекция и да има напълно противоположен на търсения ефект.

Вместо с рискови мерки, интимната хигиена след менструация може да се допълни с напълно естествени продукти. Такива, които засилват способността на влагалището да се самопочиства и да се поддържа в добро състояние.

Идеалното средство за допълване на интимната хигиена след месечния цикъл

Безопасното допълнение към добрата интимна хигиена се нарича Лактобор Интим / Lactobor® Intim. Този продукт съдържа млечна киселина и гликоген. Това е всичко, от което се нуждае жената за поддържане на интимния си комфорт. Лактобор Интим стимулира развитието на полезните бактерии, населяващи влагалището и директно потиска развитието на опасните такива. Добавянето на Лактобор Интим към основните ежедневни интимни грижи осигурява перфектната интимна хигиена след менструация. Лактобор е подходящ и за жени в менопауза, за млади майки през следродилния период, както и за допълване лечението на всички форми на вагинит.

 

borola