интимна хигиена

Всяка жена, независимо от възрастта й, трябва да бъде загрижена за своето интимно здраве. Здравото влагалище притежава кисело pH и високо съдържание на лактобацили – полезни бактерии. При нормални условия то се самоподдържа и не позволява развитие на болестотворни бактерии. Лошото е, че постоянни нормални условия много трудно могат да бъдат осигурени. Това затвърждава нуждата от допълнителна интимна грижа. Предлагаме няколко утвърдени правила, с придържането към които всяка жена ще осигури своето интимно здраве и ще си спести редица проблеми.

Поддържайте нормалното pH на своето влагалище без ползването на интимен душ

Интимният душ е средство, което може успешно да понижи вагиналното pН и да реши определен интимен проблем, но само временно. Ще премахне симптома, но не и причината за поява на вагиналния проблем. Отнасяйте се към интимните душове като към антибиотиците – използвайте ги само след лекарска препоръка.
Запомнете, че и храната влияе на интимния ви комфорт

Пълноценното и балансирано хранене, подкрепено от прием на достатъчно количество течности е ключово за влагалищното здраве. Продукти като киселото мляко, соеви зърна и кълнове, и сок от червени боровинки дори подпомагат справянето с някои вагинални инфекции.

Практикувайте безопасен секс

Предпазните средства и практикуването на безопасен секс са важно условие за предотвратяване навлизането на опасни микроби във влагалището.

Отнасяйте се сериозно към вагиналните инфекции, когато се сблъскате с тях

Всяка жена след пубертета е изложена на повишен риск от вагинална инфекция (вагинит). Причинители са различни типове бактерии и гъбички. Състоянието не е опасно и се овладява успешно, стига да се отнасяте с необходимото внимание към него.

Посещавайте гинеколога си редовно, дори чисто превантивно

Редовният преглед при специалист може да е ключов фактор за навременно откриване на всякакъв вид гинекологични проблеми.

Подбирайте внимателно бельото си

Материята на бельото в голяма степен повлиява състоянието на влагалището. Важно е то да не задържа влага, да не запарява, притиска или дразни интимните зони. Идеалният вариант е да залагате на памучни материи.

Поддържайте стриктна интимна хигиена

Стремете се да сменяте тампоните и дамските превръзки редовно. Не стойте продължително с мокър бански, особено спед ползване на басейни.

Доверете се на Лактобор Интим/lactobor® Intim

Това е универсален и напълно безопасен продукт за допълване на интимната хигиена и подпомагане на лечението на различни вагинални проблеми. Съдържа изцяло естествени съставки – млечна киселина за нормализиране на вагиналното pH и гликоген за подхранване на вагиналната флора. Прилагането на Лактобор интим помага за поддържане здравето на влагалището:

  • след менструация
  • по време на бременност и менопауза
  • през следродилния период
  • при профилактика и лечение на всякакъв тип вагинални инфекции

 

borola