вагинална инфекция

От някаква форма на вагинална инфекция, или вагинит, страда почти всяка жена в даден момент. Неприятното състояние се появява основно в две форми:

Вагиналната инфекция протича с възпаление на вагиналната лигавица, причинено от бактерии или гъбички, попаднали във влагалищното съдържимо. Попадането им там може да е следствие от много фактори.

4-те най-рискови фактори за развитие на вагинална инфекция

В болшинството от случаите вагинална инфекция се развива вследствие на някоя от следните причини:

Редовно прилагане на вагинален душ. Ако се прилага без нужда, а просто като хигиенно средство, вагиналният, или интимен душ повишава риска от вагинит. Нарушават се естественото pH на влагалището и балансът на вагиналната флора.

Недостатъчна интимна хигиена. Важно е да се прилагат ежедневни грижи за вагиналното здраве, но да не се употребяват агресивни продукти за интимна хигиена

Употреба на дамски тампони. Те създават комфорт и улесняват ежедневните дейности. Важно е обаче да се подменят редовно, за да се запазва нисък рискът от вагинална инфекция.

Понижен локален имунитет в областта на влагалищната лигавица. Естествената вагинална флора действа като локален компонент на имунната система. Тя секретира млечна киселина за неутрализиране на попадналите във влагалището опасни микроорганизми. Поради някой от горепосочените фактори съставът на вагиналната флора може да се наруши и тя да изгуби бариерното си действие. Това открива пътя пред гъбичките и опасните бактерии за колонизиране и инфектиране на влагалищната лигавица.

Най-важното средство за справяне с вагиналните инфекции

Независимо от конкретната причина за поява на кандидоза или бактериална вагиноза, вагиналното здраве може да бъде възстановено с Лактобор Интим гел/Lactobor® Intim. Продуктът действа успешно за неутрализиране ефекта на рисковите фактори. Прилагането на Лактобор Интим нормализира киселинността на влагалищното съдържимо и възстановява естествените му защитни механизми. Ефектът се дължи на допълващата се комбинация в състава на продукта. Млечната киселина (лактат) нормализира pH, a гликогенът стимулира растежа на полезните бактерии.

 

borola