течение при бременност

Промените в количеството, цвета и консистенцията на вагиналното течение при бременност не са изключени. Характеристиките на бялото течение са строго индивидуално при различните дами и могат да варират в зависимост от възрастта, периода от месечния цикъл, приема на хормонални контрацептиви и др. Всъщност в повечето случаи влагалищния секрет е напълно нормално явление и не крие опасност. Произвежда се под въздействието на женския хормон естроген и дори помага за самопочистването на вагината, поддържането на рН баланс в интимната зона и предотвратяването на инфекции. В следващите редове споделяме повече за вагиналното течение през един деликатен етап от живота на дамите, а именно бременността.

Вагинално течение при бременност

Някои промени в бялото течение е възможно да подскажат на дамите, че са бременни още в самото начало. Обикновено бременните жени забелязват увеличаване в количеството на секрета. Това е нормално и очаквано, тъй като нивата на естроген се повишават през този период. Също така течението може да придобие по-млечен цвят.

Кога има повод за притеснение?

Женското здраве по време на бременността изисква специални грижи, тъй като в този етап не е изключено жената да развие интимна инфекция. Сигурни индикации, че е време за посещение при гинеколог са влагалищен секрет с неприятна миризма, жълто-зелен цвят, бял цвят и консистенция, наподобяваща извара, сърбеж и зачервяване в интимната зона.

Най-често бременните жени страдат от гъбична инфекция, особено около второто тримесечие. Предполага се, че високите нива на естроген и прогестерон правят дамите особено податливи на вагинална кандидоза, защото създават подходяща среда във влагалището за абнормален растеж на гъбички.

Другата често срещана инфекция през бременността е бактериалната вагиноза. Повишената продукция на женски полови хормони и постоянните флуктуации в нивата им възпрепятстват поддържането на нормално pH във влагалището и създават благоприятни условия за процъфтяването на патогенни микроорганизми. Ако не се овладее своевременно, бактериалната вагиноза крие риск от преждевременно раждане, преждевременно разкъсване и инфекция на феталните мембрани и околоплодната течност.

Надеждна и безопасна комбинация за овладяване на интимни инфекции през бременността

За овладяване на влагалищните инфекции, възникнали по време на бременност, жените могат да разчитат на два напълно безопасни, натурални продукта. Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел е със съдържание на млечна киселина и гликоген. Двете естествени съставки работят в синхрон за потискане растежа на вредните микроорганизми, нормализиране на вагиналното pH и възстановяване на влагалищната микрофлора. Гелът спомага за овладяване симптомите на влагалищни инфекции, като абнормално течение, сърбеж, неприятна миризма и раздразнение.

Лактобор / Lactobor® капсули е продукт в капсулна форма, който допълва и усилва действието на гела. Съдържа висок брой млечно- кисели бактерии Лактобацилус булгарикус и бета глюкан – единственият природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие. Продуктът нормализира и поддържа вагиналната и чревната микрофлора, и съдейства за укрепване на защитните функции на организма.

Комбинацията от двата продукта се прилага успешно за профилактика и поддържащо лечение на бактериални и гъбични инфекции и техните рецидиви.

borola