млечна киселина

Млечна киселина – необходимата защита за интимната зона. Млечната киселина се произвежда във влагалището от млечнокиселите бактерии и е важна за киселинната среда на интимната зона. Ако pH-стойността се дисбалансира в интимната ви зона, например, при хормонални промени, мястото може да стане по-сухо, да се появят ранични и зачервяване, както и сърбеж. Специални гелове за защита и грижа на интимната зона, съдържащи млечна киселина, могат да помогнат за възстановяването на естествената бариера.

За какво е полезна млечната киселина?

Млечната киселина има много и различни функции за тялото. От една страна, тя осигурява производството на енергия в червените кръвни клетки, мускулите и черния дроб. Също така, млечната киселина е от огромно значение за вашата вагинална и чревна флора. Тя е част от защитен филм, предпазващ кожата от бактерии и непозволяващ им да проникнат.

Каква е разликата между млечнокисели бактерии и млечна киселина?

Млечнокиселите бактерии са известни още като лактобацили – полезни бактерии, продуциращи ценната млечна киселина. Млечнокиселите бактерии се срещат естествено върху кожата, но особено много във вагината. Различни фактори, обаче, могат да повлияят на броя на млечнокиселите бактерии. А, ако те намалеят, следователно не се произвежда и достатъчно млечна киселина, това води до нарушаване на защитната бариера на вагината и следователно тя става по-податлива на вредни бактерии.

Фактори като хормонални промени, например поради бременност, менопауза или антибиотични лечения, могат да повлияят на вагиналната флора.

Съвети за интимна грижа

Хигиената в интимната зона е важна за здравето ви. От ежедневните душове до избора на бельо, ние ще ви дадем правилните съвети.

  • Мийте редовно ръцете си – те са в постоянен контакт с околната среда и патогените в нея. Въпреки че повечето от тях са безвредни, те могат да причинят дискомфорт в определени части от тялото. За да предпазите интимната си зона от вредни микроби, определено трябва да миете ръцете си, преди да изпълнявате интимната си грижа.
  • Уверете се, че температурата на водата е подходяща – почиствайте интимните места с леко топла, дори хладка вода, но не гореща.
  • Редовно сменяйте кърпите и гъбите, които използвате в банята – бактерии и гъбички се събират върху тях, заради това не забравяйте да ги перете и сменяте редовно. Това е от особено значение, ако вече сте предразположени към инфекции.
  • Спазвайте редовна интимна грижа – въпреки че вагиналната флора се регулира сама, вие може да я поддържате чрез ежедневна интимна грижа. Достатъчно е това да бъде веднъж дневно, защото прекомерното почистване на зоната може да доведе до интимни проблеми.
  • Избягвайте агресивните продукти за грижа в интимната зона – гениталната област е защитена от индивидуална защитна киселинна бариера, действаща срещу бактерии и гъбички. Независимо дали става въпрос за душ гелове, сапуни или спрейове – неправилните хигиенни мерки или агресивни продукти могат да нарушат вагиналната среда и нежелани микроби да проникнат там лесно.

Ако се чудите какви биха били последиците от неправилна интимна хигиена, ние ще ви споделим – парене, сърбеж, течение. Цялостната хигиена за интимната зона е от изключително значение за вашето здраве. Осигурете си достатъчно количество млечна киселина и забравете за проблемите в интимната област завинаги!

Най-добрите продукти за най-добра интимна грижа

Гарантирайте интимния си комфорт, залагайки на естествени продукти като Лактобор Интим вагинален гел / Lactobor® Intim, който ще осигури пълна защита за влагалището ви, доставяйки необходимия гликоген за подхранване на “добрите” бактерии. Освен това, той съдържа и оптимални количества млечна киселина.

Като допълнение за оптимални резултати може да комбинирате с прием на Лактобор / Lactobor® капсули, които ще допълнят и усилят действието на вагиналния гел. Те съдържат високо количество лактобацили Lactobacillus bulgaricus, както и бета глюкан. Комбинацията от двата продукта е подходяща като профилактично средство при жени, страдащи от рецидивиращи влагалищни инфекции, а също така има доказана ефективност при лечение на вагинална кандидоза и бактериална вагиноза.

Открийте продуктите още сега в аптечната мрежа, както и онлайн в сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola