менструално бельо

От 2022 г. насам се отчита ръст в продажбите на менструално бельо. Бикините за цикъл напоследък се налагат като допълнение и дори алтернатива на дамските превръзки и тампони. Какви са причините – вижте в следващите редове!

Менструално бельо – екологична алтернатива на конвенционалните хигиенни продукти, използвани при менструация

„Бикините за менструация са сравнително нов продукт за менструална хигиена. Те обаче толкова бързо набират скорост, че вече стигат и дори задминават добре познатите дамски превръзки и тампони“. Коментарът е на д-р Джесика Шим. Тя е гинеколог в Отделението по гинекология на педиатричната болница в Бостън и клиничен инструктор в Медицинското училище в Харвард.

Едни от основните причини менструалното бельо да става все по-популярно е, че е удобно, практично, устойчиво, хигиенично и не на последно място – създадено с грижа към природата.

Този тип бельо е изключително подходящо за жени, които изпитват дискомфорт при поставяне на тампон или менструална чашка или спортуват (професионално, активно, за разтоварване или удоволствие).

За разлика от превръзките и тампоните бикините за менструация са без парфюми и химически вещества

Това свежда до минимум риска от възпаление на влагалището (вагината).

Менструалното бельо се изработва от естествени безопасни материали (обикновено памук), които не запарват и не крият опасност от вагинални инфекции (вагинити). Осигурява висок комфорт при носене и същата защита като обикновените дамски превръзки и тампони. Има много висока попивателна способност и може да се носи през целия ден или през по-голямата част от деня. Пере се както в пералня, така и на ръка. Предвидено е за многократна употреба и с това допринася значително за защитата на околната среда. Само за сравнение – в конвенционалните хигиенни продукти, използвани от жените по време на менструация, най-често има полиестер (вид пластмаса). Това ги превръща в големи замърсители на природата.

И все пак, ако по някаква причина носенето на менструално бельо доведе до вагинални проблеми, решението е на ръка разстояние

Специалистите по женско здраве у нас препоръчват Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули. Комбинацията от тези два продукта се е доказала като идеално решение при вагинити. Млечната киселина, гликогенът, високият брой млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и бета-глюканът действат в пълен синхрон, за да възвърнат женският комфорт и интимно самочувствие.

Продуктите са с бърз и видим ефект. Мигновено успокояват влагалищното раздразнение и сърбежа. Не оставят и следа от неприятната миризма от влагалището. Нормализират количеството на влагалищното течение. Регулират вагиналната и чревна микрофлора и повишават имунната защита на женския организъм.

Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Търсете в аптеките или поръчайте от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola