лечение на влагалищна сухота

Много жени търсят лечение на влагалищна сухота през даден етап от живота си, най-често в менопаузата. Дискомфортът „там долу“ може да бъде причинен от редица фактори, включително спад в нивата на хормоните, приемане на определени лекарства, медицинско състояние и др. За щастие деликатният проблем, пораждащ неудобство у представителките на нежния пол, има своите решения. В следващите редове споделяме повече за тях.

Продукти за овлажняване без рецепта

Вагиналните овлажнители на водна основа помагат за добавяне на лубрикация около вагиналната област и могат да бъдат направени със съставки като хиалуронова киселина. Вътрешните вагинални овлажнители са предназначени за нанасяне върху тъканта във влагалището, докато външните се справят със сухотата във вулвата. Когато прилагате овлажняващ продукт във влагалището, е важно да следвате внимателно указанията на етикета.

Вагиналните лубриканти са предназначени предимно за минимизиране на дискомфорта от сухота по време на полов акт. Предлагат се опции на водна или силиконова основа, които могат да бъдат избрани според личните предпочитания.

Грижа у дома срещу вагинална сухота

Полагането на правилните грижи за интимното здраве също е от значение за справяне с вагиналната сухота и произтичащия от нея дискомфорт. Експертите съветват дамите да избягват използването на ароматизирани продукти за интимна хигиена, тъй като често съдържат агресивни съставки, които могат да влошат сухотата, дразненето и дискомфорта. Поддържането на хидратацията в организма също е важно, защото приемът на вода помага на тялото да съхрани и поддържа общите нива на овлажняване. Друга препоръка е въвеждането на диетични промени, като консумацията на изофлавони (вещества на растителна основа), които се съдържат в соевите зърна.

Доверете се на ефективна комбинация с доказан ефект за овладяване на влагалищна сухота

Добрата новина е, че има трайно решение за дамите, страдащи от вагинална сухота. Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули са насреща за подобряване на интимния комфорт. Тези два продукта се допълват перфектно и осигуряват на влагалището всички необходими вещества, за да възстановят и поддържат баланса му.

Успоредната употреба на продуктите снабдява женския организъм с нужните количества млечна киселина, гликоген, млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и бета глюкан. Съставките се допълват взаимно. А резултатът е на лице – бързо нормализиране на влагалищното pH, възвръщане на естественото състояние на влагалищната и чревната флора. Двата продукта са ефективни както за профилактика, така и за овладяване на неприятните оплаквания при вагинална сухота и интимни инфекции. Не се колебайте, а потърсете още сега в аптеките или онлайн в електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola