интимно изпотяване

Така нареченото интимно изпотяване не само причинява неудобство, но и може да увеличи риска от появата на инфекция. Хубавата новина е, че правилният избор на бельо може да ви помогне срещу изпотяването и да насърчи благосъстоянието ви. Сега ще ви дадем още няколко съвета как да се грижите правилно за интимното си здраве, за да минимизирате изпотяването в зоната и да предотвратите появата на инфекции.

Заложете на по-качествени материи, за да избегнете интимното изпотяване

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, когато си купувате бельо – то това е материята, от която е изработено. Памукът е най-добрият избор, защото отвежда влагата лесно и е дишащ. Синтетичните материали като найлон и полиестер е препоръчително да избягвате, защото те задържат влагата, насърчавайки изпотяването и следователно, способствайки появата на инфекции.

Изберете по-свободна кройка бельо

Стегнатото, прилепнало бельо към тялото ви може да задържи потта в интимната област. Затова, съветваме да изберете бельо с по-свободна кройка, което позволява циркулацията на въздуха. Избягвайте твърде изрязаните модели, защото могат да причинят триене и неприятни усещания.

Предотвратете интимното изпотяване с добра хигиена

Правилната хигиена е от решаващо значение за предотвратяване на инфекции в интимната област. Сменяйте бельото си всеки ден, както и след тренировка. Изпирайте го с бебешки перилни препарати – без аромати, за да избегнете дразнене.

Заложете на дишащо бельо

Да, на пазара има специално разработено “дишащо бельо”, което е предназначено за ситуации като тази, с по-обилно изпотяване в интимната зона. Такъв тип бельо има дишащи вложки, насърчаващи циркулацията на въздуха и отвеждащи по-лесно влагата. Това може да бъде особено полезно през влажните и горещи летни месеци, както и при тренировки.

Не насърчавайте интимното изпотяване с носенето на прашки или бразилиани

Тези два типа бельо могат да увеличат раздразнението в областта и да предизвикат вагинални инфекции, защото с тях се получава по-голямо триене в интимната зона, както и задържане на влагата. Ако все пак решите да носите прашки или бразилиани, изберете модели с памучна подплата и се уверете, че са ваш размер.

Намерете удобството през нощта и предотвратете интимното изпотяване

През дългите нощи, бельото ви трябва да е особено свободно и дишащо. Късите панталонки за сън или пък дори памучни дамски боксери са добър избор, с който ще поддържате интимната си зона в перфектно здраве, дори докато спите, а също ще имате и по-голяма свобода на движение.

Хранете се пълноценно

Правилното хранене също играе роля във вашето интимно здраве. Балансираната диета, богата на плодове, зеленчуци, пробиотични и пълнозърнести храни може да помогне за поддържане на естествения вагинален баланс, съответно да предотврати интимното изпотяване. А, консумирането на много захар и преработени храни, от друга страна, може да доведе до повишен риск от инфекции.

Подарете си живот без интимно изпотяване

Осигурете си най-добрата комплексна грижа за влагалището и влагалищната микрофлора с Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули. Вагиналният гел включва в състава си гликоген и млечна киселина, благодарение на които потиска растежа на вредните микроорганизми, възстановявайки влагалищното pH и неутрализирайки неприятната миризма. Също така, той е изключително удобен за приложение, благодарение на формата си от еднократни тубички.

А, за още по-добър ефект, препоръчваме прием и на продукта в капсулна форма, който съдържа висок брой млечно-кисели бактерии Лактобацилус булгарикус и бета глюкан, грижейки се нежно за вагиналната и чревната микрофлора.

Открийте ги в аптечната мрежа или поръчайте още сега – бързо, лесно и удобно, онлайн от електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola