здраве

Всяка жена рано или късно може да се сблъска с вагинален проблем. Прословутата млечница (гъбична инфекция), а понякога и по-сериозна причина за нарушение на нормалното влагалищно pH неминуемо сигнализират за проблем с интимното здраве на жената.

Интимно здраве – важно за всяка жена

Неблагоприятната екологична среда, отслабеният имунитет, нередовните посещения при гинеколог, неправилната лична хигиена и грижа за вагиналната екосистема влияят в различна степен на интимното здраве на всяка жена.

При пълноценна и отговорна здравна грижа за своята вагинална микрофлора, жената може да възпрепятства редица възпалителни заболявания. Вагинално течение с прекомерен секрет, нехарактерен цвят и мирис, може да е предизвикано от различни фактори като прием на медикаменти, антибиотично лечение. Възможно е настъпилият дисбаланс в интимното здраве да се дължи на следродилен, следоперативен, следменструален или менопаузален период и др. Но трябва да се има предвид, че съответните вагинални проблеми може да сигнализират за нарушения в интимното здраве, касаещи доста сериозни заболявания. Затова навременните мерки са важна част от необходимата грижа за интимното здраве и спокойствие на жената. Конструктивната комуникация със специалист може да облекчи до голяма степен състоянието на жената.

Интимно здраве – съветът на специалистите

За поддържане на интимното здраве на жената специалистите обръщат внимание на висококачествени средства, чийто състав оказва ефикасна и универсална грижа. В това отношение може да се разчита на Лактобор Интим / Lactobor® Intim. Подходящ е за профилактика и лечение на бактериална вагиноза – след или по време на основното лечение, при антибиотично лечение и следродилния период (от 21-вия ден), след менструация, по време на бременност и при менопауза.

Приложението на Лактобор интимен гел помага за поддържането на безупречна хигиена и нормално влагалищно pH. За това способства прецизната комбинация от млечна киселина и гликоген.

Млечната киселина в Лактобор Интим възстановява нормалното pH на влагалището и намалява бактериите, причиняващи неприятна секреция и раздразнение. Гликогенът осигурява храна за лактобацилите и подпомага производството на млечна киселина. Така се постига пълноценна защита и грижа за интимното здраве на жената.

borola