интимна грижа

За всички жени е ясно, че за добро интимно здраве трябва да се полагат известни грижи. Естествената среда във влагалището на една здрава жена е киселинна и съдържа големи количества полезни бактерии, които са естествен защитник от вредни бактерии и поддържат нивата на pH в норма (между 3.8 и 4.5). Всяка „външна“ намеса в тази естествена среда може да доведе до дразнене или вагинална инфекция.

Правилна интимна грижа в 5 лесни стъпки

Здравословното хранене играе ключова роля за добрата интимна грижа

Може да ви се струва нелогично, но добрата, балансирана диета и пиенето на достатъчно количество течности са от особено значение за интимното здраве на всяка жена, независимо от възрастта.
Определени храни може дори да подобрят състоянието на някои проблеми в интимната област.
Сокът от червена боровинка и киселото мляко потенциално могат да предотвратят появата на гъбични инфекции и да помогнат за тяхното преодоляване.

За правилна интимна грижа поддържайте балансирано pH без вагинални промивки

Вагиналните промивки могат да повлияят на нормалното pH в интимната област, като променят киселинността и направят средата „благоприятна“ за развитие на бактериални инфекции. Това, което прави вагиналният душ, е да „замаскира“ неприятната миризма, без да въздейства директно върху причинителя на инфекцията.
Също така ако грижите ви за интимна хигиена включват използването на сапун или силни почистващи средства, по-добре е да ги избягвате, защото те също може да са причина за променено pH.

Безопасният секс предпазва и от вредните бактерии

Интимните отношения между мъжът и жената са нещо напълно естествено, но единственият начин да се предпазите от полово предавани болести е като използвате предпазни средства.
Практикуването на безопасен секс намалява риска и от развитие на вредни бактерии.

Обърнете внимание на бельото

Някои материи и видове бельо или дрехи може да предизвикат повишаване на влагата и температурата в интимната област и това да доведе до прекомерен растеж на бактерии и възможна поява на инфекции.
Препоръчително е да се използва памучно бельо и да се избягва носенето на бельо тип „прашки“.

Посещавайте своя гинеколог профилактично

Редовните посещения при вашия гинеколог са от решаващо значение за поддържането на добро интимно здраве. Всички жени трябва да посетят гинеколог до 3 години след първият полов контакт.

Интимна грижа – млечна киселина за нормално pH

Всички посочени мерки помагат да се предотврати бъдеща поява на инфекции и са част от правилната грижа за интимното здраве, но сами по себе си не могат да излекуват евентуален съществуващ проблем.

За поддържане на нормално pH във влагалището на помощ идва Лактобор Интим / Lactobor® Intim – гел, който възстановява нормалното ниво на лактобацилите и естествената влажност във влагалището. Високата ефективност на продукта се дължи на двете основни съставки – млечна киселина и гликоген, които обаче са и напълно безвредни.

Лактобор Интим е правилният избор за всички жени, които държат на своето интимно здраве.

borola