гъбични инфекции

Вагинална гъбична инфекция – Този тип инфекция се среща под четири клинични форми.

Остра

Тя се установява най-често и се характеризира с:

– наличие на бяло вагинално течение

– силен и постоянен сърбеж в областта на половия орган

– обрив по срамните устни

– парене, усилващо се при уриниране

– зачервяване и оток около гениталиите

Хронична

Хроничната вагинална гъбична инфекция протича по-леко, с наличието само на два, максимум три от симптомите.

Хронично-рецидивираща

При хронично-рецидивиращата вагинална гъбична инфекция появата на гъбичките се наблюдава през определен интервал от време. Като причина за тази форма се посочва отслабената имунна система.

Безсимптомна

Най-трудна за установяване е тази форма на вагинална гъбична инфекция. При нея при няма наличие на симптоми. Засегнатите от тази форма на вагинална гъбична инфекция жени не подозират, че имат гъбички.

На какво се дължат вагиналните гъбични инфекции?

Влагалищното съдържимо при здрави жени е в малки количества и не се наблюдава изтичане. Количеството му варира според менструалния цикъл, възрастта, бременност и употребата на средства за контрацепция.

Киселинността на влагалището е между 3,8 до 4,2. Тази киселинност се поддържа от полезните лактобацили, които го населяват. Те предотвратяват развитието на болестотворни микроорганизми, които предизвикват възпаления. Такива се наблюдават, когато броят на “лошите” бактерии се повиши вследствие на хормонален дисбаланс, понижен имунитет, силен стрес, чести промивки на влагалището.

Бременните жени са засегнати в по-голяма степен от вагинални гъбични инфекции, в сравнение с останалите жени. При тях е изключително важно инфекцията да бъде установена навреме и да се излекува, тъй като по време на раждането плодът може да бъде заразен от гъбичките.

Как можем да овладеем вагиналните гъбични инфекции?

Изключително ефективен ход срещу вагиналните гъбични инфекции е възвръщането на естествената вагинална микрофлора и нормалната киселинност на влагалищното съдържимо. Тези ефекти притежава Лактобор Интим / Lactobor® Intim. Млечната киселина, съдържаща се в продукта възстановява нормалното влагалищно pH, вследствие на което развитието на болестотворните микроорганизми се възпрепятства. Гликогенът от своя страна представлява въглехидрат, който се усвоява лесно от полезните лактобацили във влагалището. Стимулирането на растежа и развитието им осигурява надеждна защита срещу възпаления в интимната област.

borola