влагалище

Женското влагалище е деликатно и силно уязвимо. Редица знаци сигнализират, когато здравето му е застрашено. Узнайте кои са те, за да предприемете своевременна и адекватна терапия.

Издайнически признаци за проблеми с влагалището

Сухота

Вагиналната сухота е ясен признак, че интимното здраве на жената е компрометирано. Дължи се на хормонални промени и по-специално понижено производство на естроген. Оплакването е често срещано сред дамите в менопауза. Макар и по-рядко представителките на нежния пол в детеродна възраст също попадат в негов плен. Поради това съветът на специалистите е независимо от възрастта жените да бъдат особено бдителни за появата на неприятния симптом.

Лоша вагинална миризма

Влагалището има специфичен аромат. Той е индивидуален за всяка жена. Понякога е по-слаб, а друг път – по-интензивен. Никога обаче не е неприятен. Изхождайки от това златно правило, жените лесно могат да разберат дали нещо нередно се случва във влагалищната зона. В случай че започнат да долавят нехарактерна миризма, не бива да опитват да замаскират проблема с ароматизирани измивни препарати, а незабавно да посетят специалист.

Парене и сърбеж

Паренето и сърбежът са предвестници на проблеми с влагалището. Обикновено двата симптома вървят ръка за ръка и причиняват сериозен дискомфорт у засегнатите. Болезнено напомнят за себе си по време и след уриниране. Облекчаването им става с помощта на подходяща терапия.

Анормална влагалищна секреция

Вагиналното течение е важен показател за здравето на влагалището. Ето защо дамите трябва зорко да следят неговия цвят, мирис и консистенция. Ако забележат нехарактерна променя в тези три основни показатели, е добре да не отлагат преглед при специалист.

Болка при полов акт

Продължителният дискомфорт по време на интимни контакти е сигурен знак за проблеми с влагалището. Обикновено неприятното усещане се дължи на вагинално възпаление, причинено от гъбички или бактерии. Въпреки че оплакването е изключително деликатно, специалистите съветват потърпевшите да преодолеят неудобството си и да приложат адекватно лечение.

Дар от природата срещу проблеми с влагалището

При наличие на някои от посочените симптоми жените трябва незабавно да се подложат на гинекологичен преглед. Единствено по този начин ще узнаят конкретната причина за неразположенията във влагалищната зона и начина за тяхното окончателно преодоляване. 100% натуралният продукт Лактобор Интим / Lactobor® Intim е разумна алтернатива на широко използваните лекарствени средства срещу вагинални инфекции. Освен за лечение вагиналният гел се използва успешно и за профилактика на рецидиви. Млечната киселина в състава му бързо регулира популацията „лоши“ бактерии, които причиняват секреция и раздразнение във влагалището, а гликогенът подпомага растежа на „добрите“ бактерии от рода Lactobacillus и премахва влагалищната сухота. Лактобор Интим има удобно приложение, съобразено с индивидуалните нужди на жените от всички възрасти. Може да се използва след менструация, по време на бременност, в следродилния период и при менопауза. Не крие риск за женското здраве и е удачно решение за продължителна употреба.

borola