женски инфекции

През лятото по традиция гинеколозите отчитат бум на женски инфекции и вагинални оплаквания. Вижте кои са 4-те главни „виновника“ за поява на интимни неразположения и разберете как да ги „атакувате“.

Продължително седене в едно положение

Освен за болки в гърба и раменете дългото седене в статична поза е причина за възникване на вагинална гъбична инфекция. За това си има логично обяснение. При продължителен престой в седнало положение температурата в интимната зона се повишава, притокът на въздух намалява и влажността се увеличава. Под влияние на тези фактори се създават много добри условия за развитие на гъбичките от от вида Candida Albicans. Именно те са сочени за основен причинител на вагинална кандидоза. Ето защо специалистите съветват да се избягва заседяването. Препоръката важи с особена сила лятото, когато заради високите температури рискът от кандидоза е още по-висок.

Носене на впити панталони – основна причина за женски инфекции и дискомфорт в интимната зона

Прилепналите дънки и клинове карат дамите да се чувстват привлекателни през летните дни, но и крият сериозна опасност за интимното здраве. Триенето, топлината и влагата, която предизвикват, са предпоставка за раздразнения и поява на кандидоза във влагалището. За да се намали здравният риск, е желателно подобни дрехи да не са част от ежедневния гардероб.

Бръснене на бикини зоната

Бръсненето си остава най-разпространеният метод за обезкосмяване, включително на интимната зона. То си има своите предимства и недостатъци. Лесно, бързо и икономично е, но резултатът е нетраен и има риск от дразнене и сърбеж. За да се радват единствено на ползите, дамите трябва да:

  • използват този метод на епилация минимум през ден
  • след обезкосмяване незабавно да успокоят кожата с подходящ продукт (ДжинДжира Алба Спрей/GinGira® Alba Sрray)

Незащитен полов акт

През най-горещият сезон от годината градусите на настроението са приповдигнати и много жени са авантюристично настроени към секса. Необезопасеният полов акт обаче носи опасност от полово предавани болести. Единственият надежден начин за предпазване от подобни заболявания е употребата на кондом.

Двойна комбинация срещу женски инфекции и влагалищни неразположения

За спокойно лято без влагалищни инфекции и дискомфорт в интимната зона специалистите по женско здраве у нас препоръчват:

Едновременното използване на тези два продукта осигурява на женския организъм оптимални количества:

  • млечна киселина (неутрализира ефективно неприятната миризма и възстановява нормалното pH на влагалището)
  • гликоген (хранителна среда за „добрите“ млечнокисели бактерии)
  • висок брой лиофилизирани бактериални тела от пробиотик Lactobacillus bulgaricus
  • висококачествен стандартизиран бета-глюкан (единственият природен имуностимулатор с доказан механизъм на действие)

Съставките се допълват и взаимно усилват действието си. В резултат продуктът:

  • възстановява баланса на вагиналната и чревната микрофлора
  • оказва благоприятен ефект върху имунната защита на организма

Продуктите са практически безопасни и удобни за употреба. Подходящи са за девствени момичета и за жени в различни физиологични състояния – бременност, кърмене, менопауза.

borola