стрес и кандидоза

В днешния забързан свят много жени са в омагьосания кръг на стрес и кандидоза на влагалището. Ако и вие сте сред тях, то тогава някои съвети ще са ви от полза. Разберете как да се справите с прекомерния психо-емоционален стрес. Същият този, който отслабва имунитета и така благоприятства развитието на гъбичките Кандида албиканс (Candida albicans) – основен причинител на упоритата инфекция.

Идентифицирайте източника на стрес

Определянето на причините за стрес в ежедневието е от изключително важно значение, за да преборите влагалищната кандидоза. Това е задача с повишена трудност, защото източниците на безпокойство доста често не са очевидни. Има ли желание обаче, има и начин. Успешно можете да се справите с предизвикателството, като си водите бележки за известно време. Търсете отговори на важните въпроси. Кои ежедневни ситуации нарушават вътрешния ви мир? Как точно ви карат да се чувствате физически и емоционално? По какъв начин реагирате? Отговорите на тези питания ще ви помогнат да предотвратите напрежението и трупането на стрес. А това на свой ред е крачка към по-лесното справяне с кандидозата.

Повишете физическата си активност, за да се радвате на живот без стрес и кандидоза на влагалището

Движението е здраве! То е ключ към поддържане на добро физическо и психическо състояние. При извършването му в мозъка се отделят ендорфини – хормони, които носят усещане за спокойствие и щастие. Ето защо трябва да се движите повече в ежедневието, ако искате да снемете стреса и да преборите по-бързо влагалищната кандидоза. Ходете пеш до работа, а в случай че това не е възможно, просто слизайте една спирка по-рано. Използвайте стълбите вместо асансьор или ескалатор. Танцувайте за настроение и използвайте всяка възможност за разходка, пък било то и из квартала.

Подарете си релаксиращи моменти

Намерете време за медитация, запишете си час за масаж или за акупунктура. Това не е загубено време, а инвестиция в спокойствие, което ще помогне на имунната система да надделее над гъбичките Кандида и да спре тяхното разпространение.

Ако намалите ежедневния стрес и кандидоза на влагалището ще е на път да изчезне. За да спечелите окончателно войната с упоритата инфекция обаче, е желателно да си осигурите…

Лактобор Интим/Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули. Комбинацията от тези два продукта е препоръчвана от водещи гинеколози у нас като начин за:

  • трайно справяне с вагинални гъбични инфекции
  • предотвратяване на рецидиви

Едновременният прием на двата продукта доставя на женския организъм оптимални количества:

  • млечна киселина
  • гликоген
  • млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus
  • бета глюкан – единственият природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие

Съставките се допълват по неповторим начин и резултатът е зашеметяващ. Влагалищното рН на интимните части се нормализира. Нивото на добрите лактобацили се възстановява. Локалната имунна защита на вагиналната и чревната лигавица се повишава.

Освен че са ефективни, продуктите са безвредни. Изключително високата безопасност и отличната поносимост ги превръщат в идеален избор за девствени момичета, бременни, кърмещи и менопаузални жени. Търсете в аптеките и в онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

borola